Poliščukas teātrim problēmas ar valsts valodas gramatiku

© Kaspars Krafts/f64

Kā novērojis portāls nra.lv, režisores Gaļinas Poļiščukas vadītajai Teātra observatorijai ir zināmas problēmas ar valsts valodu, jo pateicības plāksnē, kas rotā teātra jauno mājvietu Kongresu namā, iezagušās vairākas rupjas kļūdas.

Septembra vidū Teātra observatorija no mazajām pagrabtelpām Tērbatas ielā pārvācās uz Kongresu nama Jauno, plašo zāli, kurā tikko atklāta jaunā sezona ar izrādi "Zālamana pēdējā mīla".

Tiesa, izsakot pateicību saviem atbalstītājiem, teātris tomēr nav varējis tikt galā ar latviešu valodas gramatiku un pie ieejas skatītāju zālē uzstādītajā piemiņas zīmē pieļāvis gramatiskās kļūdas, t.i., vārds "tātad" uzrakstīts ar vienu lieku garumzīmi, savukārt Rīgas domes nosaukums tiek lietots pēdiņās.

Jāatgādina, ka plašas diskusijas šoruden izraisīja pazīstamās režisores G. Poliščukas iesaistīšanās politikā un viņas vārda parādīšanās apvienības Par labu Latviju! vēlēšanu sarakstā. Interesanti, ka tieši pēc iesaistīšanās politikā Teātra observatorija tika pie jaunām telpām Kongresu namā un šo procesu sekmēja Rīgas vicemērs, G. Poliščukas partijas biedrs Ainārs Šlesers.

Tāpat ir vērts pieminēt, ka G. Polisčukai ne reizi vien ir pārmesta valsts valodas nepārzināšana pietiekošā līmenī.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.