Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Lietuvas Eirovīzijas uzvarētāji “The Roop” atgriežas ar jaunu grāvēju

© Publicitātes foto

Lietuvas ”The Roop” pēc fantastiskajiem panākumiem pašmāju Eirovīzijas dziesmu atlases konkursa finālā pagājušajā gadā, kad tika uzstādīts skatītāju balsojuma rekords, atgriezušies un piedāvā jaunu singlu un video ”Ohmygodable”.

Dziesma ”Ohmygodable” sarakstīta Aukštaitijas nacionālā parkā, kur mežā mājiņās notikusi grupas radošā nometne. ”Es vienmēr atgriežos šeit, lai pabeigtu darbu pie dziesmām, tālāk no civilizācijas un pilsētas ritma,” par dziesmas radīšanu stāsta ”The Roop” līderis Vaidots Vaļukevičs.

Dziesmā grupa aicina nepārtraukt meklējumus, rotaļīgumu un tajā pat laikā arī pavērties uz dzīvi, mākslu un pašiem uz sevi no cita skatupunkta. Rotaļīgums ietverts arīdzan dziesmas videoklipā, kuru veidojis tas pats režisors, kurš strādāja ar grupu pie dziesmas ”Discoteque”, - Sauļus Baradisks.

“The Roop” ir Lietuvas apvienība, kuras dibināšana notika 2014. gadā. Tās sastāvā darbojas dziedātājs Vaidots Vaļukevičs, ģitārists Mants Banišausks un bundzinieks Roberts Baranausks. Grupa kļuva plaši pazīstama jau pēc dalības 2018. gada Lietuvas Eirovīzijas dziesmu konkursa atlasē ar dziesmu “Yes, I Do”, paliekot trešajā vietā. Savukārt 2020. gada “The Roop” dziesma “On Fire" uzvarēja, un dziesmas video sasniedza vairāk kā 30 miljonu lielu skatījumu. Lai gan “The Roop” nevarēja piedalīties starptautiskajā Eirovīzijas konkursā pandēmijas dēļ, nākamajā gadā grupa atkal pierādīja, ka ir cienīgi doties uz Eirovīziju, kur ar dziesmu “Discotieque” ierindojās astotajā vietā. Papildus grupa ieguva četras Letuvas mūzikas balvas - “Labākā dziesma”, “Labākā grupa”, “Labākais popa izpildītājs” un “Gada izrāviens”.