Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: FunCOOLio "VOL.2"

© Publicitātes foto

Pašmāju grupas “FunCOOLio” otrais studijas albums izdots zem pašu leibla “Funcoolio Records”. Ieraksts ir pieejams straumēšanas platformās, taču īstiem analogās skaņas cienītājiem ir iespēja pasūtīt fizisku albuma kopiju arī vinila platēs vai kasetēs, izmantojot grupas lapu “Bandcamp” vietnē.

“FunCOOLio” ir grupa no Rīgas, kas izpilda oriģinālkompozīcijas tā saucamajā “baltic fusion” stilā.

Radošajā apvienībā darbojas ģitārists Georģijs Panfilovs, bundzinieks Jurijs Osipovičs, basģitārists Deniss Gradaļevs un ērģelnieks Vladimirs Tuzovs - šajā sastāvā grupa uzstājas jau vairāk nekā desmit gadus. Albuma “VOL. 2” desmit instrumentālo skaņdarbu autori ir Georģijs Panfilovs un Deniss Gradaļevs. Materiāls albumam ir ticis ņemts dzīvo uzstāšanos laikā un, nobriestot studijas ierakstiem, papildināts ar jaunām idejām.

Albuma tapšanā piedalījušies džeza mūziķi un grupas draugi no Latvijas, Vācijas, Francijas un Lielbritānijas. Piemēram, ar džeza saksofonistu un komponistu no Francijas Fredu Hormanu sadarbība aizsākusies pēc kopīgas uzstāšanās festivālā “Ģitāristu sesija 2017” Praulienā - Freda unikālais alta saksofona tembrs piešķir fankī “grūvu” skaņdarbiem “Funky Generation” un “Dangerous Angel”, bet kompozīcijās “Medley” un “Key To My Heart” viņš izpilda atmiņā paliekošus un melodiskus solo. Savukārt flautists Iļja Gusarovs (Igaunija/Vācija) kā īpašais viesis piedalījies “FunCOOLio” koncertos Latvijā, Igaunijā, kā arī festivālā “Petrojazz 2017” Sanktpēterburgā - albumā Iļjas flauta spēlē vienu no galvenajām lomām akustiskajos skaņdarbos “Clock” un “Summer Rain”. Britu pianists Mihails Kaspers ir piedalījies grupas vasaras turnejā pa Igauniju un Latviju, bet šoreiz viņa “Rhodes piano” pavadījums un improvizētie iestarpinājumi kompozīcijām piešķir īpašu šarmu. Nu, un vēl mūsu saksofonists Deniss Paškevičs - ilggadējs grupas “FunCOOLio” draugs, kurš ienesis savu artavu skaņdarbu “Pearl Of Riga” un “Cream Jam” skanējumā.

PAR. Ko te lai saka - teicami un meistarīgi iespēlēts, džeza piekritējiem droši vien patiks. Labi sevi attaisnojusi viesmūziķu piesaiste, jo katram no viņiem nudien izdevies sākotnējai idejai pielikt kaut ko savu un kopējo skanējumu papildināt ar savu personīgo pieredzi. Apskatnieks atzīmētu kompozīcijas “Dangerous Angel”, kurā individuālo meistarību demonstrē arī “FunCOOLio” taustiņnieks, basists un bundzinieks, kā arī “Pearl Of Riga”, kurā savukārt spoži izpildās Deniss Paškevičs.

PRET. Nevar, protams, visi būt “Very Cool People”, tomēr šim albumam saprotamu iemeslu dēļ pietrūkst jauneklīgas enerģijas un aizrautības - ne īsti džeza improvizācijas plašuma, ne īsti fanka draiskuma.