Filmas "Emīla nedarbi" aktieri dāvās Ziemassvētku prieku vientuļajiem sirmgalvjiem

Filmā "Emīla nedarbi" mazais Emīls vēlējās palīdzēt un iepriecināt trūcīgos sirmgalvjus. Tagad, apaļus 25 gadus vēlāk filmas aktieri - Uldis Dumpis (filmā - Emīla tēvs), Dace Everss (Emīla māte), Māris Zonnenbergs-Zombergs (pats Emīls), Diāna Zande (kalpone Līna) un Madara Dišlere (Emīla mazā māsiņa Ida) - dāvās mazumiņu prieka vientuļajiem sirmgalvjiem, pasniedzot tiem pirmās īpašās Ziemassvētku pārtikas pakas.

2. decembrī plkst.14.00 Dienas centra "Ābeļzieds" telpām svētku gaisotnē norisināsies pirmo īpašo Ziemassvētku pārtikas paku pasniegšana vientuļajiem un trūcīgajiem pensionāriem, kā arī bērnu zīmējumu konkursa laureātu apbalvošana.

Šajā pasākumā labdarības portāls "Ziedot.lv" un projekta atbalstītājs veikalu tīkls "Maxima" sveiks bērnus par viņu panākumiem bērnu zīmējumu konkursā. Vientuļajiem un trūcīgajiem pensionāriem bērni pasniegs pirmās no pašu zīmējumiem veidotās kartiņas ar īpašiem novēlējumiem svētkos. Šajā pasākumā būs iespējams aplūkot arī daļu no pārējiem kopumā 944 konkursam iesūtītajiem zīmējumiem.

No 6.decembra ikvienam būs iespēja saņemt īpašas Ziemassvētku apsveikumu kartiņas visos "Maxima" XX un XXX veikalos Latvijā - Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Valmierā, Līvānos, Limbažos, Madonā, Ogrē, Saldū un Talsos. Ikviens tajās varēs ierakstīt savu novēlējumu, un tās tiks nogādātas sirmgalvjiem. Kartiņas rotās trīs Latvijas skolēnu zīmējumi - Rudbāržu internātpamatskolas 7.klases skolnieka Intara Justa, vienpadsmitgadīgās tukumnieces Sintijas Belavnieces un astoņpadsmitgadīgās Vecumnieku iedzīvotājas Ivetas Biukšānes veidotie darbi.

Par akcijas laikā saziedotajiem līdzekļiem, atbalstot vientuļos un trūcīgos pensionārus, tiks sagādātas īpašās Ziemassvētku pārtikas pakas. Vienā šādā pārtikas pakā būs eļļa, mannas putraimi, tēja, zivju un gaļas konservi, cukurs, makaroni, milti un sausais buljons, kā arī karameles un medus.

Latvijā vairāk nekā piektā daļa (20,2%) iedzīvotāju jeb 454,6 tūkstoši cilvēku ir pensionāri. Vairāk nekā puse no viņiem mēnesī iztiek ar summu, kas mazāka par noteikto valsts iztikas minimumu, kurš patlaban ir 167,38 lati. 35 tūkstoši pensionāru saņem pensijas līdz 100 latiem mēnesī. Pārtikas pakas un Ziemassvētku apsveikumus saņems tie sirmgalvji, kuru pensijas nepārsniedz iztikas minimumu un kuri savos mājokļos mitinās vieni paši.

Svarīgākais