Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

“Placebo” publicē jaunu dziesmu un atklāj studijas albuma iznākšanas datumu

© Publicitātes foto

Līdz ar otrā singla “Surrended By Spies” nodošanu klausītāju vērtējumam, grupa “Placebo” beidzot atklājusi, ka viņu astotais studijas albums “Never Let Me Go” nāks klajā 25. martā.

Par pirmo jaunā “Placebo” albuma vēstnesi septembrī kļuva muzikāli dzīvespriecīgā kompozīcija “Beautiful James”, kura tekstuāli vēršas pret sabiedrības aizspriedumiem un aprobežotību. Savukārt ar “Surrended By Spies” tiek būtībā turpināta mūsdienu cilvēka un apkārtējās vides izpēte, kam ieilgušais pandēmijas laiks ir īpašai auglīga augsne. Šajā gadījumā - aizstāvot indivīda privātās dzīves un telpas neaizskaramību. Trauksmaina un pārdomas izraisoša dziesma - tā īsumā varētu raksturot “Surrended By Spies”.

“Es sāku rakstīt tekstu pēc tam, kad atklāju, ka kaimiņi mani izseko,” par dziesmas rašanos atminas grupas līderis Braiens Molko.

“Pamazām aizdomājos par daudzajiem veidiem, kā ar rasistisko sejas atpazīšanu tehnoloģiju aprīkotais novērošanas kameru tīkls, kas aptver visu pasauli, noārda un pat nozog mūsu privātumu robežas. Kā interneta un mobilo komunikāciju pieaugušās iespējas ļauj būtībā katram lietotājam kļūt vienlaikus gan par savas paša dzīves paparaci, gan tās vērotāju. Un par to, kā lielākoties mēs paši nododam privātu informāciju lielo transnacionālo korporāciju rokās, kuru vienīgais mērķis ir ekspluatēt mūs. Tas ir patiess stāsts, kas tiek izklāstīts caur paranojas prizmu, paužot pilnīgu riebumu pret mūsdienu sabiedrības vērtībām un novērošanas kapitālisma dievišķošanu. Stāstītājs sasniedzis savas sasaistes robežas, bezcerīgi nobijies, bet vienlaikus absolūti nepiekrītošs mūsdienu progresa un zelta Dieva uzvaras gājienam.”

Jāatgādina, ka 22.jūnijā “Placebo” sniegs koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē.