Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

Helvijs Stengrevics publisko dziesmu ar Ziedoņa dzeju, pie mikrofona – meita Agnese

© Publicitātes foto

Pazīstamais komponists Helvijs Stengrevics pēc ilgāka pārtraukuma izdevis jaunu dziesmu “Nojausma” ar Imanta Ziedoņa dzeju.

Dziesmā “Nojausma” satiekas divas paaudzes - jaunā dziedātāja Agnesse (īstajā vārdā Agnese Stengrevics), kuru klausītāji iepazinuši ar veiksmīgo singlu “Saku tev atā!”, savukārt Helvijs Stengrevics plašākai publikai vislabāk zināms kā dziesmas "Ticot, mīlot un gaidot" autors. Šoreiz par dziesmas iedvesmas avotu kalpojis Imanta Ziedoņa dzejolis, kurš ir pamatā dziesmai “Nojausma”. Romantiska balāde, kurā ik vārds ieskanas smalki kā pērlīte un pamazām formē nojausmu par īstenību. To stiprina Agneses skaistā balss un melnbaltajā estētikā ieturētais videoklips.

Jau labu laiku ikdienā nodarbojoties ar uzņēmējdarbību, arī man kā tomēr radošam cilvēkam uznāk vēlme radīt kaut ko jaunu. Šis laiks īpaši neveicina kādas radošas izpausmes, īpaši meklējot tekstus iedvesmai jaunām dziesmām latviešu valodā, taču vienu vakaru, ejot cauri manas mammas nemitīgi papildinātajiem latviešu dzejnieku dzejoļu krājumiem, atšķīru Imanta Ziedoņa dzejoļu krājumu “Caurvējš”. Šis 1975. gada izdevums ir leģendārs, ietver sevī populāras Raimonda Paula dziesmas kā “Dziesmiņa par prieku”; “Latviešu jūrniekiem” un citas. Atradās dzejolis arī man, skumjš gan - “Nojausma”, tā pats izdomāju dziesmas nosaukumu, vai “Caur vakara krēslu”, kas ir pirmā rindiņa dzejolim, jo nosaukumu Imants Ziedonis šim dzejolim iedevis nebija,” stāsta Helvijs Stengrevics. Viņš ar Agnesi veiksmīgi sadarbojies arī jau iepriekš, ieskaņojot dziesmas angļu valodā.

Var ilgi filozofēt, kas ir pateikts ar katru Ziedoņa dzejoļa rindiņu. Diskutējot ar citiem, katrs tajās atrod pavisam citu nozīmi un domu. Ar laiku atnāca arī mana asociācija un varu teikt, ka šo dziesmu izdziedu ar personīgu pārdzīvojumu un visu savu sirdi. Ceru, klausītājiem patiks. Vēlos pateikties Helvijam par dziesmu un video komandai, kas radīja iespēju vēl spēcīgāk sajust to video formātā,” saka jaunā dziedātāja.