Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Rihards Lībietis ar videoklipu piesaka jaunu albumu

© Publicitātes foto

Šonedēļ klajā laists ģitārista un mūzikas autora Riharda Lībieša jaunais oriģinālmūzikas albums “Līnijas un miniatūras”, kurā iekļautas desmit instrumentālas kompozīcijas. Līdz ar albumu publicēts tā otrā singla “Šķelšanās” videoklips, kas veidots sadarbībā ar radošās apvienības “Colortime” video mākslinieku Arvi Belovu.

Dziesma “Šķelšanās” un tās videoklips ar paša ģitārista Riharda Lībieša un bundzinieka Toma Kagaiņa piedalīšanos dod labu priekšstatu arī par visu albumu. “Singls vēsta par vēlmi uz mirkli izrauties no rutīnas, paslēpties no sabiedrības un izmukt no pilsētvides, kā arī par to, ka, izvēloties paskatīties uz dzīves situācijām ar iekšēju mieru un no malas, problēmas bieži vien kļūst risināmākas un mazāk nozīmīgas,” vēsta mūziķa nometne. Videoklips tapis radošās apvienības “Colortime” studijā, sadarbojoties ar tās video mākslinieku Arvi Belovu, kurš atklāj, ka līdz ar klipa filmēšanu studija būtībā piedzīvojusi iesvētības, jo pirmo reizi tā pieskandināta ar skaļām bungām un ģitārām. Liela loma videoklipā ir projekcijām, kas izvēlētas kā izteiksmes līdzeklis, lai attēlotu brīvu telpu domām un iespējami precīzāk ilustrētu albuma vienojošo motīvu - līnijas.

“Līnijas un miniatūras” ir otrais Riharda Lībieša oriģinālmūzikas albums, kurš idejiski līdzinās mūziķa pirmajam albumam “RL Elektronix”, kas tika izdots 2015. gadā. Rakstot jaunos skaņdarbus, Rihards iedvesmojies no postroka un filmu mūzikas, īpaši komponistu Tomasa Ņūmena, Oulavūra Arnaldsa un Tonija Andersona darbiem.