Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Elīnas Maliginas grāmata iznāks arī krievu valodā

© Ģirts Ozoliņš/F64

Novembrī izdevniecība “Zvaigzne ABC” laidīs klajā savdabīgās mākslinieces, režisores, bijušās Dailes teātra aktrises Elīnas Maliginas (Dzelmes) jeb Helēnas Oras grāmatu “Panika” krievu valodā.

Grāmata “Panika” latviešu valodā pie lasītājiem nonāca 2021. gada augustā, kļūstot tik populāra, ka jau ir laista klajā tās papildu tirāža. ““Panikas” žanru var raksturot kā grēksūdzi, kurā lielu daļu veido atklāti autobiogrāfiski stāsti un psiholoģiski pārdzīvojumi. Autore apraksta sarežģītus emocionālos stāvokļus, kurus piedzīvo cilvēks, kas cieš no panikas lēkmēm - dziļu refleksiju, sāpes un ceļu uz atbrīvošanos,” tā šo darbu piesaka izdevēji.

“Grāmata “Panika” ir ārpus ģeogrāfiskajām robežām, tai nav nacionālās piederības. Šī grāmata ir kā kails cilvēks un viņa uzdotie jautājumi, bet rezultāts ir pats process. Vai grāmatas varone Noa ir vientuļa? Nepavisam! Pierādījums tam ir bezgalīgās diskusijas ar lasītājiem, vēstuļu un pateicību plūdi. Svarīgs ir vien konkrētais mirklis, tas pats brīdis, tagadne, kas kļūst par nākotni. Ir svarīgi izjust laimi, jo to ir tik grūti noķert un nav iespējams noturēt,” par savu debiju literatūrā saka Helēna Ora.