Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Eirovīzijas sensacionālie uzvarētāji “Måneskin” izdod jaunu singlu

© Publicitātes foto

Itāļu rokgrupa “Måneskin” laidusi klajā dziesmu “Mammamia”, kuru producējis Fabricio Feraguco sadarbībā ar pašiem grupas dalībniekiem. Tā tika prezentēta piektdien ar pieslēgšanos kādam klubam Berlīnē, kur itāļi izpildīja jauno singlu speciāli izraudzītam fanu pulkam.

Jaunā “Måneskin” dziesma “Mammamia” jau tradicionāli grupas stilam ir ierakstīta “dzīvajā”, lai saglabātu neapstrādātas rokmūzikas skanējumu, taču papildināta ar deju un klubu mūzikas pieskaņu.

“Dziesmas vēstījums ir par to, kā tavu uzvedību uztver apkārtējie, lai gan tavi patiesie nodomi un domas ir tiem gluži pretēji,” vēsta izdevēji.

Pirmie iespaidi par “Mammamia” nav nekādi supersensacionālie - parasts rokgabals, taču tādi “Måneskin” repertuārā ir lielākā daļa, tomēr šie itāļi šobrīd plosa pasaules topus un sit straumēšanas servisu rekordus. Turklāt redzot šīs dziesmas izpildījumu “dzīvajā” (arī apskatniekam bija tas gods pieslēgties dziesmas vispasaules pirmizrādei), par dziesmu rodas pavisam cits vērtējums - kolorītie itāļu to izpilda ar tādu jaunu, enerģiju un harizmu, ka nesadzirdēt šo dziesmu vienkārši nav iespējams. Jāatgādina, ka par viņu “dzīvās” uzstāšanās jaudu latvju klausītāji pēc pusgada varēs pārliecināties klātienē - 2022. gada 11. martā “Arēnā Rīga”.

“Måneskin” ir itāļu rokgrupa, kura pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā ir kļuvusi par globālu fenomenu un, pateicoties singliem “Zitti E Buoni”, “I Wanna Be Your Slave” un “Beggin”, pāris mēnešu laikā kļuvuši par vienu no mūzikas straumēšanas platformās visvairāk atskaņotajiem māksliniekiem. Ciparos runājot - tie ir vairāk nekā 3 miljardi straumējumu kopā. Grupas ieraksti ir sasnieguši 24 platīna un 16 zelta statusus visā pasaulē, kā arī liels sasniegums ir divu singlu vienlaicīga atrašanās prestižajā Lielbritānijas pārdoto dziesmu Top 10. “Måneskin” nokļuvuši arī ASV Alternatīvo radio topa pirmajā vietā, un tas ir ātrākais kāpums šī topa vēsturē. Straujā popularitāte nodrošināja arī rekordātrumā - divu stundu laikā - pilnībā izpārdotu gaidāmo 14 koncertu koncerttūri Eiropā, tostarp Rīgā.