TV3 piedāvā jaunu raidījumu “Ko neteikt”

© Publicitātes foto

Jau no šīs sestdienas, 2. oktobra, ik sestdienas vakaru uzreiz pēc TV3 ziņām skatītājiem tiks piedāvāts jauns īsās formas raidījums “Ko neteikt”, kas vieglā un aizraujošā formā kliedēs aplamus priekšstatus un aizspriedumus par cilvēkiem no dažādām sabiedrības grupām.

Raidījums “Ko neteikt” tiek veidots pēc televīzijas kanāla “BBC” raidījuma “Things not to say” formāta un tas ir ieguvis plašu rezonansi, kļūstot par diskusiju platformu sabiedrībā valdošajiem stereotipiem, ar ko daudzas iedzīvotāju grupas ir spiestas sastapties ik dienas. TV3 Ziņu un informatīvo raidījumu komanda ir adaptējusi projekta formātu Latvijā, radot divdesmit īsās formas video stāstus par aktuāliem tematiem. Šo raidījumu sēriju veido žurnālistes Kristīne Žilde-Krēvica un Agnese Drunka.

Katrā raidījumā seši līdz astoņi dalībnieki atbildēs uz jautājumiem, kurus viņiem ikdienā nākas dzirdēt teju ik uz soļa. Ar šī raidījuma palīdzību tiks lauzti stereotipi, veicināta sabiedrības saliedēšanās, iecietība un tolerance vienam pret otru. Piemēram, pirmā raidījuma temats būs “ko neteikt cilvēkiem ar tetovējumiem?”, bet turpmākās sezonas gaitā paredzēts tikties ar cilvēkiem, kuriem ir trauksme, disleksija, tiem, kuri piedzīvojuši amputāciju utt. “Veidojot raidījumu "Ko neteikt", lielākais izaicinājums ir pierunāt un sarunāt dalībniekus, jo ne visi temati ir ērti un ikdienā apspriesti, tāpēc, ja mēs jums zvanām, nesakiet uzreiz nē, mirkli apdomājiet un tad sakiet “jā!”, jo, iespējams, tieši jūsu stāsts liks kādam aizdomāties,” aicina Agnese Drunka. “Man pašai šķiet, ka raidījums "Ko neteikt" ir laba iespēja sarunai par neērtiem, reizumis smagiem, bet ļoti aktuāliem tematiem, darot to viegli, ar smaidu un prieku. Es jau šobrīd esmu pateicīga raidījuma dalībniekiem par uzticēšanos mums, jo ieguvēji esam mēs katrs un visa sabiedrība kopumā, jo mēs topam gudrāki, vērīgāki un saprotošāki.”

Viņai piebalso Kristīne Žilde-Krēvica: “Darbs pie jaunā raidījuma ir liela uzdrīkstēšanās arī mums pašām. Tveram tēmas, par ko sabiedrībā biežāk izvēlas noklusēt, un atļaujamies uzdot jautājumus, par ko pašām stingst kājas. Grūtākais ir uz katru epizodi atrast astoņus drosmīgus dalībniekus, kuri gatavi atklāti runāt pie kameras. Tie ir cilvēki, kuri notic mūsu pārliecībai, ka lielas pārmaiņas nenotiek vienā dienā. Veci aizspriedumi jādrupina pamazām!"

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.