Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Kleitas, adījumi, ādas apģērbi - kas šoruden ir modē?

© pexels.com

Rudens un aukstais gada periods ir klāt, neļaujot aizmirst, ka jāmaina apģērbs no viegli gaisīgā atvaļinājumu un atpūtas stila uz aktīvam, aizņemtākam un steidzīgākam ikdienas dzīvesveidam piemērotu.

Lai arī Latvijā ziemas tagad bieži vien ir līdzīgākas pelēcīgi lietainam rudenim, drēgnums un arī pandēmija aicina nopietni domāt par savu labsajūtu un veselību, izvēloties piemērotu apģērbu.

Kā apvienot komfortu un modes tendences apģērbā laikā, kad visi ikdienas plāni var mainīties dažu minūšu laikā globālās veselības krīzes ietekmē?

Agnese Masaļska, VAN GRAAF veikala Rīgā vadītāja iesaka dažus drošus knifus un stila elementus, kas šoruden sievietēm palīdzēs vienmēr izskatīties moderni un vienlaikus ērti. Tajos apkopoti pasaules modes virzieni, Latvijas influenceru izvēles un mūsu mentalitātei piemērotie stila elementi.

  • Adījumi - ilgtspējīgi un veselībai draudzīgi. Latvijas tradīcijām un modei patīk rudens, jo mēs mīlam dabīgus materiālus un esam sabiedrība, kas nereti izvēlas komfortablos adītos un trikotāžas apģērbus. Šoruden izmēģini dažādas gradācijas adītos apģērbu elementus, piemēram, oversize smalku mohēras svīteri ar elegantiem mežģīņu ielaidumiem vai no biezas dzijas veidotu komfortablu, izmēru lielāku džemperi, kas sildīs ne sliktāk par auduma rudens mēteli.
  • Somas - ap vidukli liekamās un ar izteiktām kontūrām. Vēl arvien gurnu jeb ap vidukli liekamās nelielās somiņas ir elements, kas glābs jebkuros apstākļos. Pietiekami vietas, lai ieliktu pamatlietas - telefonu, atslēgas, cimdus, maku un lūpu balzāmu aukstām vējainām dienām, kas vienlaikus nav jātur rokās un var kalpot kā pamanāmākais aksesuārs, esot publiskā vidē, pasākumā, pilsētā vai dodoties savās ikdienas gaitās. Šīs sezonas knifs - somas ar izteiktām konturām vai pat rāmi, atgādinot par retro stilu ar savu izteikto formu, vienlaikus paužot noteikta stila vēstījumu. Piemēram, ādas variantā tas ir lietišķums, bizness un konkrētība, bet spilgtu toņu gadījumā apliecinājums pozitīvam dzīvespriekam un enerģijai, kas neļauj pandēmijai diktēt garastāvokli.
  • Mūžam aktuālie ādas apģērbi. Paralēli mūžam aktuālajiem eksotisko dzīvnieku printiem šosezon izceļas krāsainas ādas apģērbu elementi, kā arī spīdīgās materiāla versijas. Ja esi pasteļtoņu cienītāja, uzmanības centrā šoruden ir pasteļzila, gaiši zaļa, lavandas un ceriņu lillā, kā arī verbēnu dzeltenā. Nedaudz pelēcīgs tonis šo krāsu ietvarā arī ir akceptējams. Ādas materiāli, kas ir gludi, gandrīz kā ievaskoti, šobrīd ir tendenču augšgalā - svārki, bikses, jakas un pat mēteļi būs apkārtējo uzmanības cienīgi.
  • Kleitas piestāv arī rudenī. Lai neaizmirstu, ka sievietēm kleitas bieži vien ir viens no laba garastāvokļa iemesliem, aicinām tās kombinēt ar rudenī aktuāliem elementiem un neaizmirst, ka tās var būt arī profesionāls ietērps. Vienkrāsaina kleita dabas toņos ar neitrāli pelēku rudens mēteli vai gara, gaisīga auduma kleita ar adītu šalli un īsu ādas jaku arī šajā sezonā būs modes odziņa.
  • Ilgtspējīgie zīmoli būs modē vienmēr. Valkājamās modes pasaulē vēl arvien populārākā izvēle ir Calvin Klein un Calvin Klein Jeans, Tommy Jeans, HUGO, BOSS (Black, Casual un Atleisure), ellesse, Finshley&Harding London.