Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Noslēgusies dziesmu rakstīšanas nometnes "RigaLive" septītā sesija

© Publicitātes foto

Šonedēļ “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” pulcēja kopā 30 dziesmu autorus, izpildītājus un producentus, lai dotu viņiem iespēju radošā gaisotnē strādāt pie potenciālu radio hitu izveides.

Kopumā nometnes “RigaLive” septītās sesijas ietvaros tapa 20 jaunas dziesmas dažādos mūzikas žanros. Šogad dalībnieku vidū bija arī tādi jau pazīstami mūziķi kā Marta Ritova, Roberts Memmēns, Edgars Bāliņš, Katrīna Gupalo, Būū (Ilze Fārte), Edavārdi, Katrīna Dimanta un Jānis Pētersons.

Pirmajā nometnes dienā dalībnieki piedalījās izglītojošās meistarklasēs - kopā ar LaIPA ekspertiem Agati Silovu un Lienu Grīnu izglītojās par fonogrammu reģistrēšanu LaIPA datu sistēmā, ar “Warner Music Baltics” Latvijas pārstāvi un mūzikas menedžmenta konsultanti Inesi Saulāju-Dobeli - par mūzikas nozarē nepieciešamām zināšanām un veicamām darbībām, bet meistarklasē par dziesmu tekstiem - ar mūziķi un tekstu autoru Edgaru Šubrovski. Otrajā un trešajā nometnes dienās dalībnieki strādāja pie jaunu dziesmu radīšanas, ko katras dienas vakarā prezentēja ne vien citiem dalībniekiem, bet arī nozares ekspertiem, kuri vērtēja katras dziesmas potenciālu, kā arī deva vērtīgus ieteikumus, ko nepieciešams uzlabot, lai dziesma patiesi kļūtu par radio hitu. “Man šī ir unikāla pieredze, jo es tagad redzu, kā dziesma rodas no nulles, kā brīžam notiek milzīga ego cīņa, kad kādam ir jāpiekāpjas, bet tas vienmēr draudzīgi tiek izdarīts. Un tiešām ir tik fantastiski, ka komanda satiekas, visas izklaides tiek noliktas malā un notiek saspringts darbs, lai sasniegtu kopīgo mērķi. Te ir daudz talantīgu cilvēku vienkopus un priecājos par to, ka varu būt viens no viņiem. Es labprāt turpmāk katru gadu piedalītos [šādā nometnē],” saka Edgars Bāliņš.