Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Kriss Noa, "VCP", "The Bad Tones" un "Kasetes" uzstāsies Lietuvas mūzikas konferencē

© Publicitātes foto

Līdz 11. septembrim Viļņā norisināsies Lietuvas mūzikas biznesa asociācijas organizētais ikgadējais mūzikas festivāls un konference ”What’s Next In Music?”. Šogad festivālā Latviju pārstāvēs Chris Noah, kā arī grupas “Very Cool People”, “The Bad Tones” un “Kasetes”.

Kā informē “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports”, pasākuma konferences sadaļā Eiropas mūzikas industrijas pārstāvji piedalīsies dažādās diskusijās, apskatot tādas tēmas kā mūzikas industrijas ekonomiskā ietekme, mentālā veselība un citas. 10. septembrī paneļdiskusijā “Ārvalstu tirgi - ko tālāk?”, līdzās dažādu Eiropas valstu industrijas pārstāvjiem, piedalīsies mūzikas menedžmenta un konsultāciju aģentūras “Every Little Thing” dibinātāja un vadītāja Guna Zučika.

Savukārt muzikālajā sadaļā Latviju festivālā pārstāvēs četri mākslinieki. Zīdainā tembra īpašnieks Chris Noah (Krists Indrišonoks) indīrokā apvieno lipīgas melodijas ar romantiskiem dziesmu tekstiem un ir pazīstams ar ģitāras vadīto skaņu un autentisko balsi. “Very Cool People” komentārus neprasa - dauzonīga instrumentālās mūzikas grupa, kas spēlē “jazz-funk” un “fusion”. Dabas un blūza iedvesmoto psihedēliskā roka kvartetu “The Bad Tones” raksturo sapņainas ģitāras un viļņainas balsis - viņi savā mūzikā grupa akcentē mūsdienu mākslas patērētāju problēmas un koncentrējas uz auditorijas iesaistīšanu mūzikas klausīšanās procesā, kā tas tika darīts skaņas ierakstu pirmsākumos. Savukārt “Kasetes” ir sintīpopa/indī popa grupa no Vaidavas, kuras mūziku raksturo 80. gadu nostaļģiskās popmūzikas skanējums ar mūsdienīgu pieskārienu, sapņainām ģitāru partijām un sintezatoru skaņas. Grupas pēdējais albums “Dialogue” ieguva “Gada elektroniskās mūzikas albuma” titulu šī gada “Zelta Mikrofona” balvu pasniegšanas ceremonijā.