Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Sākusies tiešsaistes balsošana par konkursa “Ineses Galantes talanti 2021” finālistiem

© Publicitātes foto

Noslēgusies prestižā klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursa “Ineses Galantes talanti” pirmā atlases kārta, un žūrija ir paziņojusi finālistu vārdus.

Otrajā kārtā iekļuvušo jauno talantu muzikālie video priekšnesumi jau ir publicēti konkursā oficiālajā vietnē šeit. Šogad konkursa finālā iekļuva 36 dalībnieki, to vidū 14 vokālisti, 8 pretendenti kategorijā “Taustiņinstrumentu spēle”, 7 kategorijā “Stīgu instrumentu spēle” un 7 finālisti, kas pretendē uz uzvaru kategorijā “Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēle”.

Radošās sacensības ir ieguvušas starptautisku skanējumu - finālistu vidū ir jauni, talantīgi vokālisti un instrumentālisti ne tikai no visas Latvijas, bet arī no Vācijas, ASV un citām valstīm. Organizatori aicina Latvijas iedzīvotājus un skatītājus no ārvalstīm atbalstīt izpildītājus: apmeklēt oficiālo vietni un atdot savu balsi par vistīkamāko muzikālo priekšnesumu. Katru gadu skatītāju balsojumā piedalās vairāk nekā 70000 cilvēku no visas pasaules, tā atbalstot un motivējot talantīgos jaunos izpildītājus.Skatītāju balsojums turpināsies līdz pat fināla kārtas dienai, un tā rezultāti noteiks uzvarētāju kategorijā “Publikas simpātija 2021”.

Konkursa iedvesmotāja un žūrijas komisijas priekšsēdētāja Inese Galante pateicās visiem, kas iesūtīja savus pieteikumus, sirsnīgi apsveica finālistus un aicina skatītājus balsot par saviem favorītiem: šeit.

Šogad pirmo reizi konkursa mūza un konkursa dibinātāja Inese Galante iedibināja īpašu personisko Goda balvu, kas tiks piešķirta trīs finālistiem. Arī konkursa partneris - labdarības fonds VIVAT Future - sniegs tiešu būtisku atbalstu talantīgiem mūziķiem un izpildītājiem, kuriem ir visvairāk nepieciešams materiāls atbalsts mūzikas instrumentu iegādē vai meistarklašu apmaksā. Tāpat viens no konkursa “Ineses Galantes talanti” laureātiem iegūs tiesības pretendēt uz Zviedrijas labdarības fonda Anders Wall Foundation grantu, kas katru gadu tiek piešķirts jaunajiem vokālistiem.

Konkursa “Ineses Galantes talanti 2021” žūrijā darbosies pieredzējuši pedagogi un profesionāli mūziķi: pianists, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Klavieru katedras asociētais profesors Toms Ostrovskis; kontrtenors Sergejs Jēgers; mūzikas pedagoģe un politiķe Dagnija Staķe; komponists, diriģents, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Orķestra diriģēšanas katedras vadītājs, profesors Andris Vecumnieks; Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece, asociētā profesore, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Stīgu instrumentu katedras vadītāja, Terēze Zīberte - Ījaba; J. Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktors, saksofonists Ainārs Šablovskis. Žūrijas priekšsēdētāja - konkursa patronese, Trīszvaigžņu ordeņa kavaliere, operdziedātāja Inese Galante.

Otrā, noslēdzošā konkursa kārta un laureātu apbalvošana notiks 5.decembrī. Par pasākuma norises vietu un formātu tiks paziņots vēlāk.

***

Plašāk par konkursa noteikumiem var lasīt oficiālajā vietnē www.inesesgalantestalanti.lv

Aktuālo informāciju meklējiet konkursa oficiālajā lapā sociālajā tīklā Facebook https://www.facebook.com/InesesGalantesTalanti/

Pasākumu atbalsta: A/S GASO, Rīgas dome, Anders Walls Stiftelse, labdarības fonds VIVAT Future, zvērināta advokāta Viktora Tihonova birojs, Turaidas Kvartāls.

Informatīvie partneri: radio Baltkom; brīvdienu žurnāls Vakara Ziņas; sieviešu ceturkšņa žurnāls Kā Būt Laimīgai; izdevniecība Rīgas Viļņi; žurnāli Vip Lounge; Ļubļu!; Otkritij gorod; Titanium; Subbota; Riga This Week; maminuklubs.lv; sieviesuklubs.lv; neatkariga.lv.