Ernesta Lībieša Rokmūzikas skola ar lielballīti uzsāks savu piekto sezonu

© Publicitātes foto

2021./22. gada mācību sezonu Ernesta Lībieša Rokmūzikas skola atklās ar audzēkņu koncertu, kas notiks sestdien, 28. augustā, pulksten 16 Bišumuižas parkā.

Pēc audzēkņu koncerta no pulksten 19 plānota skolas un grupas “Katastrofa” kopīgi organizēta lielballīte “Katastrofa Bišumuižā” ar grupu “Jebunte”, “Katastrofa” un “Rūsa” piedalīšanos. Ieeja koncertos tikai personām, kas vakcinētas pret Covid-19 vai to pārslimojušas.

Ernesta Lībieša Rokmūzikas skola dibināta 2017. gadā, kad tajā darboties sāka pieci audzēkņi. Šobrīd to apmeklē 60 audzēkņi, kas mācās spēlēt arfu, basģitāru, bungas, čellu, flautu, ģitāru, klavieres, kokli, mācās dziedāt, apmeklē skaņu ierakstu un miksēšanas, DJ mākslas un rokas rotaļu nodarbības. Skolā notiek arī ģitārspēles grupu nodarbības pieaugušajiem un rokgrupu nodarbības.

Skola lepojas ar panākumiem, tradīcijām un pasākumiem, ko tā savas četru darbības gadu laikā ir veikusi. Divi no skolas audzēkņiem mācības turpina mūzikas vidusskolās Latvijā. Uz skolas bāzes izveidojušās trīs grupas, kur darbojas jaunieši un pieaugušie - “Jebunte” (ex “Five Inch Mayo”), “Katastrofa” un “Mr. Popcorn”. Skolas audzēkņi veikuši kopumā 14 dažādu oriģināldziesmu ierakstus profesionālās skaņu ierakstu studijās, un grupu “Jebunte” un “Mr. Popcorn” dziesmas iekļautas Radio SWH raidījuma “Priekšnams” topā. Grupa “Jebunte” šobrīd strādā pie sava debijas albuma.

Ernesta Lībieša Rokmūzikas skola dibināta ar mērķi attīstīt rokmūzikas izglītību Latvijā, audzināt jaunos mūziķus, kā arī veicināt izpausmes brīvību un radošumu mūzikā. Skolā par pasniedzējiem strādā mūziķi Alise Golovacka, Dārta Zvanere, Reinis Melbārdis, Agris Siksna, Ernests Lībietis un citi.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais