Obama sarakstījis grāmatu bērniem

© Publicitātes foto

Vakar ASV grāmatu veikalos pusmiljonu lielā tirāžā nonākusi ASV prezidenta Baraka Obamas sarakstītā grāmata bērniem. Daiļdarbs Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters, kas veidots uzrunas formā prezidenta meitām Malijai un Sašai, vēsta par 13 ievērojamiem amerikāņiem, sākot ar eksprezidentu Džordžu Vašingtonu un beidzot ar beisbola zvaigzni Džekiju Robinsonu.

Izdevniecība Random House paziņojusi, ka 31 lappusi biezo grāmatiņu, kas domāta bērniem no trīs gadu vecuma, B. Obama sarakstījis savu meitu ietekmē – viņš centies meitās saskatīt tās rakstura iezīmes, kas vieno amerikāņus, kuri atstājuši ievērojamu iespaidu uz valsts vēsturi. Pie grāmatas rakstīšanas B. Obama esot ķēries īsi pēc ievēlēšanas prezidenta amatā un pabeidzis darbu jau pirms savas inaugurācijas. Grāmatu, kas maksās nepilnus 18 dolārus, ilustrējis mākslinieks Lorens Longs, kurš 2003. gadā ilustrēja dziedātājas Madonnas bērnu grāmatu Mr. Peabody"s Apples. Uz darba vāka redzams B. Obamas meitu un suņa Bū attēls, bet grāmatas iekšlapās attēloti tās galvenie varoņi, turklāt gan bērnu dienās, gan kā pieauguši cilvēki. B. Obamas palīgs Roberts Bārnets teicis, ka aizkavēšanas ar jau faktiski gatavās grāmatas izdošanu saistīta ar to, ka ilgu laiku aizņēmusi piemērota mākslinieka meklēšana.

Random House pavēstījusi, ka visi ienākumi no grāmatas izdošanas tiks ziedoti fondam, kas palīdz nogalināto vai sakropļoto karavīru bērniem. CNN ziņo, ka prezidenta atbalstītājiem gan nebūs iespējams tikt pie grāmatām ar paša B. Obamas autogrāfu. "Ne prezidents, ne viņa meitas mārketinga kampaņā nepiedalīsies. Nav paredzētas nekādas autogrāfu sesijas, un prezidents arī negatavojas sniegt intervijas par šo darbu," paziņojis Baltā nama preses sekretārs Roberts Gibss.

AFP atgādina, ka B. Obama ir divu populāru grāmatu autors – viņa darbs Dreams From My Father tika izdots 1995. gadā, bet pārizdots 2004. gadā, savukārt 2006. gadā veikalos nonāca B. Obamas grāmata The Audacity Of Hope. Prezidents arī nav pirmais Baltā nama iemītnieks, kurš pievērsies bērnu literatūrai – 2008. gadā itin populāra kļuva bijušās pirmās lēdijas Loras Bušas un viņas meitas Džennas sarakstītā Read All About It!.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais