Jura Podnieka filmu studija uzsāk jaunas kriminālkomēdijas filmēšanu

© Publicitātes foto

Šomēnes uzsākta Jura Podnieka studijas producētā jaunā režisora Jurija Skorobogatova seriāla un filmas “Uzticības persona” filmēšana.

Kriminālās komēdijas stāsts norisināsies piecās sērijās, kas decembrī būs skatāms nākamās paaudzes televīzijā Go3, savukārt 2022. gada sākumā filma pirmizrādi piedzīvos kinoteātros visā Latvijā. Stāsts vēstīs par pieredzējušu nodokļu optimizācijas speciālistu, kura darbā negaidīti problēmas sagādā kāda bezpajumtniece, uz kuras vārda ir atvērts uzņēmuma konts. Galvenās lomas seriālā un filmā atveidos Jurijs Djakonovs, Marija Linarte, Edons Dombrovskis, Kaspars Gods, Mārcis Lācis un Zane Aļļēna.

Seriāls un filma “Uzticības persona” ir stāsts par Arti (Jurijs Djakonovs), kurš palīdz saviem klientiem reģistrēt uzņēmumus un atvērt bankas kontus, dažkārt izmantojot fiktīvas firmas ar fiktīviem valdes locekļiem, lai apietu nodokļu sistēmu. Gadiem ilgi darījumi norit bez aizķeršanās, tomēr, stundu pirms izlidošanas uz paša kāzām, atklājas, ka vienam no viņa klientiem ir nobloķēts konts. Lai kontu atbloķētu un veiksmīgi dotos pie savas līgavas, Artim ir jāatrod bezpajumtniece Jana (Marija Linarte), fiktīva uzņēmuma īpašniece, kuras kontā ir iesaldēti daži miljoni eiro. Kad gadījuma darbu veicēja ir pārvērsta par lēdiju, kurai varētu patiešām piederēt šāds konts, viņai rodas savs plāns tālākajai notikumu gaitai.

“Man dzīvē ir nācies sastapt cilvēkus, kuri patiešām tirgo savus personīgos datus izdzīvošanas nolūkos - tā ir atsvešināta pasaule, par kuru skaļi nerunā. Tādēļ es vēlos parādīt uz ekrāna patiesos notikumos balstītu stāstu, kas parāda, cik absurda ir šī situācija, un caur komisku skatījumu ļauj ieskatīties dažādos mūsu sabiedrības sociālajos slāņos,” atklāj filmas režisors Jurijs Skorobogatovs.

Producente Antra Cilinska par gaidāmo filmu: “Nenoliedzams ir fakts, ka skatītāji Latvijā ļoti vēlas redzēt komēdijas, vēl jo vairāk - kriminālās komēdijas. Tam pierādījums bija arī lielā interese par filmu “Kriminālās ekselences fonds”. Tāpēc jaunā režisora Jurija Skorobogatova ideja, veidot reālos notikumos balstītu kriminālo komēdiju, ir tikai apsveicama. No producēšanas viedokļa liels izaicinājums ir tas, ka seriālu veidosim gan nākamās paaudzes televīzijai Go3, gan filmu, kas tiks izrādīta kinoteātros visā Latvijā.”

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.