Rēzeknē, Limbažos un Rīgā varēs skatīt skanošu vides mākslas objektu

© Publicitātes foto

Drīzumā Rēzeknē, Limbažos un Rīgā varēs skatīt skanošu vides mākslas objektu “Savpatība”, kura šķautnēs spoguļosies režisora Roberta Rubīna dokumentētie Latvijas dziedājumu kadri, kurus diriģents Sigvards Kļava saticis savā pētnieciskajā ceļā vairāku gadu garumā - bērni ar eņģeļu balsīm un dzīvesgudri, dažādu vietu ļaudis.

“Savpatība” ir unikāla publiska instalācija un muzikāls vēstījums, kas aicina saredzēt un sadzirdēt pašam sevi. Vides multimediālā instalācija sastāvēs no spoguļu objektiem, kuru muzikālajā noformējumā izmantots latviešu komponistu Santas Ratnieces un Ērika Ešenvalda radītie skaņdarbi. Atkarībā no atrašanās vietas un pārvietošanās ceļa, apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt atsevišķus instrumentus un balsis dažādās kombinācijās. “Projekts, kas atkal ļāva gūt spēcīgu apliecinājumu par mūsu zemi un cilvēkiem - skaistiem, talantīgiem, spēka pilniem. Kopā satikšanās bija kā brīnumaina un radoša aka ikvienam no mums. Faktiski - ceļš un tilts vienam pie otra, starp seno, šodienu un nākotni, starp tradicionālo un profesionālo. Personiski man - ļoti skaists un jaudīgs radošās dzīves posms,” tā šo projektu komentē tā idejas autors, diriģents Sigvards Kļava.

Mākslas objektu “Savpatība” būs iespējams apmeklēt no 16. līdz 24. jūlijam Rēzeknē, “Gors” ārtelpā, no 25. jūlija līdz 1. augustam Limbažu pilsdrupās un no 26. līdz 31. augustam Rīgā, Arkādijas parkā.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais