Latvijas pārstāve Samanta Tīna neiekļūst Eirovīzijas finālā, Eiropa mūs nesaprata

© Scanpix

Noslēdzies Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā uz skatuves kāpa arī Latvijas pārstāve Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon Is Rising". Priekšnesums neizpelnījās klausītāju simpātijas un Samanta Tīna neiekļuva finālā.

Latvija uz skatuves kāpa kā piecpadsmitā.

Finālā iekļuva Albānija, Serbija, Bulgārija, Moldova, Portugāle, Islande, Sanmarino, Šveice, Grieķija un Somija.

Šo otrdien notika pirmais pusfināls. No 16 pirmā pusfināla dalībniekiem finālā iekļuva desmit: Norvēģija, Izraēla, Krievija, Azerbaidžāna, Malta, Lietuva, Kipra, Zviedrija, Beļģija un Ukraina.

Jau ziņots, ka dziedātāja Samanta Tīna šogad pārstāv Latviju 65.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas notiek Nīderlandes pilsētā Roterdamā.

Uz Roterdamu Tīna un Latvijas delegācija devās 10.maijā. Eirovīzijas dziesmu konkursa mēģinājumi uz Eirovīzijas lielās skatuves "Ahoy" arēnā dziedātājai sākās 11.maijā.

Scanpix

Samantas Tīnas dziesma "The Moon Is Rising" stāsta par sievietes spēku un aicinājumu ikvienai pašai apzināties savu vērtību un skaistumu, nepakļaujoties sabiedrības standartiem un stereotipiem.

Eirovīzijas dziesmu konkurss Roterdamā notiek skatītāju klātbūtnē. Skatītāju skaits samazināts par pusi no ierastā daudzuma un viņiem būs jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu. Nīderlandes valdība iepriekš paziņoja, ka Eirovīzija kļūs par daļu no projekta "Fieldlab", kurā tiek pētītas iespējas droši sarīkot pasākumus pandēmijas laikā.

65.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Nīderlandes pilsētā Roterdamā piedalās 39 valstis. Fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas, notiks 22.maijā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.