Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Ar singlu debitē konkursa "Ondo.lv Mūzikai" uzvarētāja Megija Petinena

© Publicitātes foto

Savu pirmo singlu un arī videoklipu laidusi klajā “Zelta mikrofona” un “Ondo.lv” organizētā konkursa “Ondo.lv Mūzikai” uzvarētāja Megija Petinena. Dziesma saucas “Spēles”, tās mūziku un vārdus radījusi pati dziedātāja.

Konkurss “Ondo.lv Mūzikai” norisinājās pērn, un tajā četrus mēnešus pēc kārtas kāds jaunais mūziķis varēja iegūt 1000 eiro stipendiju dziesmas ierakstam vai videoklipa uzfilmēšanai. Megija uzvarēja ceturtajā no konkursa kārtām, novembra balsojumā.

Dziesma radusies jau pērn augustā. “Gluži nejauši un nakts laikā,” saka autore. “Naktī piecēlos jau ar šo melodiju galvā, iedungoju to telefona balss ierakstos un pusmiegā sarakstīju vārdus turpat telefona piezīmēs. Nākamajā rītā piecēlos un pārsteigta secināju, ka tas nav bijis tikai sapnis.” Sapņa rezultāts iepaticies ne tikai pašai Megijai, viņas radiem un draugiem, bet arī citiem klausītājiem un žūrijai. Pēc uzvaras konkursā Megija uzrunājusi vienu no vadošajiem latvju popmūzikas producentiem Kasparu Ansonu, un dziesmai “Spēles” tapis kvalitatīvs ieraksts. Savukārt videoklips nofilmēts Lūznavas muižā. “Šo vietu izvēlējos tāpēc, ka pati esmu uzaugusi Latgalē un vēlējos izmantot izdevību parādīt plašākai sabiedrībai tieši šo muižu, jo, manuprāt, tā ir viena no maģiskākajām vietām Latgalē,” stāsta Megija.

Video veidojis Ivars Utināns un kopā ar dziedātāju klipā redzams arī aktieris Genādijs Smirnovs. Iedvesmojoties no “Netflix” seriāla “The Queens Gambit”, Megija vēlējusies savas dziesmas video izmantot kādas galda spēles elementus. “Šahs būtu pārāk tieša atsauce, tādēļ pēc diezgan ilgām pārdomām izvēlējos spēli, ko tautā zina kā “Desas”,” smejas dziedātāja. “Videoklipā spēles norise mijas ar atmiņu uzplaiksnījumiem no abu tēlu iepriekš piedzīvotā, tādējādi katrs spēles solis tiek veikts, balstoties uz emocijām no pagātnes.”

Megija uzsver, ka “Spēles” ir dziesma, kurā stāstīts par fundamentālu atziņu - ikviens ir pats savas dzīves spēlētājs, un, vadoties pēc iepriekš gūtās dzīves pieredzes, katrs “dzīves spēli” spēlē pēc saviem ieskatiem un noteikumiem. ““Dzīves spēli” var attiecināt uz jebkuru no aspektiem,” piebilst Megija. “Būtībā esmu radījusi dziesmu, kuru katrs cilvēks var brīvi interpretēt pēc savām sajūtām un emocijām, ko arī aicinu darīt.”