Teātra Observatorijā atvērts dekadences klubs "Absinta stunda – patiesības stunda"

Sākot no novembra klubs „Absinta stunda – patiesības stunda” Gaļinas Poļiščukas „Teātra Observatorijā” pulcēs gan mākslas, gan mūzikas cienītājus. Biļetes uz kluba vakariem un citām Observatorijas izrādēm iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs.

Klubs „Absinta stunda – patiesības stunda” ticis izveidots, lai radītu personīgu pieeju aktierim un skatītājam, radot intīmu un intelektuālu atmosfēru. „Absinta stunda” norisināsies Kongresu nama kafejnīcā pie gadiņiem. 3. un 23. novembrī klubā notiks krievu kino romanču vakars ar Karīnu Tatarinovu. Taču jau 5. un 6. novembrī tiks piedāvāts Raimonda Paula un Leonarda Koena (Leonard Cohen) un Riharda Lepera koncerts „Tas ir laiks”.

Aktrises Karīnas Tatarinovas un pavadošo mūziķu vakars ir raksturojams kā muzikāls dialogs ar skatītāju. Kā teikts vienā no dziesmām: ”... man vienkārši liekas, ka mums ir ko teikt viens otram!” Savukārt koncerts „Tas ir laiks” ir brīdis, kad jārunā, jādzied par to, ko nevar nopirkt, izpirkt, pārdot par naudu. Tas ir intīms koncerts ar mums tik iemīļotām L. Koena un R. Paula dziesmām Riharda Lepera izpildījumā, kuru pirmie akordi izsauc ovāciju vētru, nostaļģiju un aizskar vēl daudz citas tēmas, tādas kā reliģija, vientulība, seksualitāte, sarežģītās cilvēku savstarpējās attiecības un citas.

Gaļinas Poļiščukas „Teātra Observatorija” nesen ir pieredzējusi atrašanās vietas maiņu. No nelielajām, vien 50 cilvēku ietilpīgajām telpām Tērbatas ielā, „Teātra Observatorija” ir pārcēlusies uz plašākām telpām. „Black Box” zāle Kongresu namā spēj uzņemt 200 teātra skatītājus.

Biļetes uz „Absinta stunda – patiesības stunda”, novembra izrādēm „Lidojums”, „Kā Kļūt Slavenai”, kā arī uz pirmizrādi „Zālamana pēdējā mīla” ir iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.