Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Sunīte Urga un draugi turpinās laivot arī otrajā sezonā

© Publicitātes foto

No 4. marta ceturtdienās pulksten 21.05 LTV1 un Replay.lv atkal būs skatāms raidījums “Pa straumei” – nu jau tā otrā sezona. Raidījuma komanda paliek nemainīga – Helēna Krista Kalniņa, Roberts Grandāns, Elīna Zvejniece un sunīte Urga.

Šajā sezonā jaunieši pētīs astoņas upes - Rūju, Bārtu, Dienvidsusēju, Amatu, Bērzi, Roju, Plītnīcu un Mārupīti. Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, šogad komandas meitenes apliecinās, ka var laivot arī divatā bez Roberta, kura lielā laivošanas pieredze pērn bija liels trumpis visos ceļojumos. “Šosezon trīs upes izlaivos trīs meitenes - Helēna, Elīna un Urga. Un viņas lieliski tiks ar visu galā,” uzsver projekta producente Ilze Lasmane-Brože. Upes apzināti izvēlētas tā, lai astoņos raidījumos parādītu pēc iespējas vairāk Latvijas dažādības. “Tāpēc katra no upēm izvēlēta diezgan atstatus cita no citas: viena Ziemeļvidzemē, otra - Vidzemes centrālajā daļā, viena Dienvidkurzemē, otra - Ziemeļkurzemē, viena Latgalē, cita Rīgā, viena Sēlijā un cita Zemgalē. Vēl viens svarīgs nosacījums bija, lai projektā ir iekļautas ne tikai labi zināmas upes, bet arī kāda plašākai sabiedrībai mazāk zināma. Tā projektā iekļuva Latgales īsupe Plītnīca, kurai līdzi nāks fantastiski stāsti. Šosezon skatu uz upēm vērsām dažādās sezonas - bija gan silti vasarīgi braucieni, gan rudens krāsu un lietavu pilni, gan salti ziemīgi, gan ar pavasara spriganumu,” atklāj producente.

Sunīte Urga, kura nu jau kļuvusi par pieredzējušu laivotāju, dosies līdzi jauniešiem visos braucienos. “Urga joprojām dievina braukt ar laivu,” stāsta producente un Urgas saimniece Ilze. Suns jūtot, ka tuvojas brauciens, un esot patīkami satraukts jau iepriekšējā dienā. Ar smaidu Ilze piebilst: “Urgu visur jau ļoti gaida. Gan lieli, gan mazi, gan cilvēki, gan zvēri.” Tiesa, pavisam traki braucieni četrkājainajiem draugiem pie sirds neiet. Tā, piemēram, Urga laivu braucienā pa Amatu izlēma labāk skriet pa krastu kopā ar uzņemšanas komandu, jo “nevaldāmā upē savaldīt nevaldāmu laivu, kurā viens no pasažieriem pārlieku satraucas un trinas, nav viegli.”