Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide

Kalnu slēpošanas trases turpinās darbu vēl trīs nedēļas

© f64.lv, Aivars Ķesteris

Atkusnim Latvijas kalnu slēpošanas trases ir gatavas, un to darbību tas būtiski pagaidām neietekmē, atzina vairāku kalnu slēpošanas trašu pārstāvji.

Trašu pārstāvji prognozē, ka sezona turpināsies vismaz vēl nākamas trīs nedēļas.

"Uz galvenajām trasēm mēs vienmēr ražojam tik daudz sniega, lai izturētu divus atkušņus. Ja divas nedēļas ir silts un lietains, tad galvenās trases izturēs," stāstīja Cēsu novada atpūtas kompleksa "Žagarkalns" direktors Māris Zvīnis.

Kā atzina Zvīnis, apmeklētāju skaits atkušņa periodā samazinās. "Esam novērojuši, ka tiklīdz Rīgā nokūst sniegs, apmeklētāju skaits samazinās, pat tad, ja mums uz kalna sniega vēl ir daudz," sacīja "Žagarkalna" pārstāvis.

Kā informēja Baldones novada atpūtas kompleksa "Riekstukalns" vadītājs Ervīns Kišuro, "Riekstukalns" ir saražojis sniega akumulatorus jeb lielas sniega kaudzes, ko, gadījumā, ja uz kalna rodas kāds caurums, izmanto, lai to izlīdzinātu. Viņš prognozē, ka sniegs uz kalna būs vēl ilgāku laiku, jo marta sākumā temperatūra atkal noslīdēs zem nulles grādu atzīmes.

"Mums ir būtiski, lai temperatūra vakarā nokrīt līdz nullei, lai sniegs atkal varētu savilkties, ja tas pa dienu ir atlaidies," stāstīja Kišuro.

"Gaiziņkalna" slēpošanas trases vadītājs Juris Stradiņš informēja, ka "Gaiziņš" siltās temperatūras dēļ dažas darba dienas pārtraucis uzņemt apmeklētājus, un darbu atsāks piektdien. "Darba dienās cilvēku intensitāte ir samazinājusies, un mēs izlēmām, ka labāk kalnu ir pasaudzēt," sacīja Stradiņš.

Savukārt Engures novada atpūtas kompleksa "Milzkalns" direktors Viesturs Ošinieks atzina, ka atkušņa periodā nedaudz krities apmeklētāju skaits, tomēr kalna darbību tas nav ietekmējis.