Elizabete II: Princis Harijs un Megana neatsāks pildīt karaliskos pienākumus

© Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre amerikāņu aktrise Megana Mārkla neatsāks pildīt karaliskās ģimenes locekļu pienākumus, piektdien pēc pāra sarunām ar karalieni Elizabeti II pavēstīja Bakingemas pils.

Saseksas hercogs un hercogiene pērn atteicās no karalisko pienākumu pildīšanas, tomēr bija paredzēts, ka šis lēmums atkārtoti tiks izvērtēts pēc 12 mēnešiem.

Karaliene apstiprināja, ka pārim nebija iespējams "turpināt pildīt pienākumus, kas ir saistīti ar valsts dienestu".

Līdz ar to karaliskās patronāžas pienākumi un militārie goda tituli tiks nodoti atpakaļ karalienei un sadalīti citiem karaliskās ģimenes locekļiem.

"Kaut arī viņu lēmums visus skumdina, hercogs un hercogiene arī turpmāk būs mīlēti ģimenes locekļi," teikts pils paziņojumā.

Harijs un Megana šobrīd dzīvo ASV Kalifornijas štatā ar dēlu Ārčiju. Pāris šomēnes paziņoja, ka gaidāms ģimenes pieaugums.

Bijušajam karavīram princim Harijam ir vairāki militārie goda tituli un pienākumi Sadraudzībā, turklāt viņš ir vairāku organizāciju patrons.

Pēc laulībām ar Hariju arī Meganai tika piešķirti vairāki goda pienākumi.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!