Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Aptauja: Šogad Latvijā Valentīndienu atzīmē aptuveni trešdaļa iedzīvotāju

© pexels.com

Aptuveni trešdaļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju šogad atzīmē Vanentīndienu, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" februāra sākumā veiktā iedzīvotāju aptauja.

Puse no aptaujātajiem iedzīvotājiem norādījuši, ka Valentīndienu nesvinēs, savukārt atlikušie 18% atzīmēja, ka viņiem grūti pateikt.

Aptaujas dati liecina, ka iedzīvotāji vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem, mājsaimnieces vai mājsaimnieki, iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem ienākumiem uz vienu ģimenes locekli salīdzinoši biežāk ir norādījuši, ka atzīmēs Valentīndienu.

Savukārt to, ka 14.februārī Valentīndienu neatzīmēs, salīdzinoši biežāk ir norādījušie ir 50 līdz 60 gadus veci iedzīvotāji, bezdarbnieki, nestrādājoši pensionāri, iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ienākumiem uz vienu ģimenes locekli, tie, kuri dzīvo vieni paši, kā arī Latgalē dzīvojošie.

Lielākā daļa no aptaujātajiem - 59% -, kuri norādīja, ka svētkus 14.februārī atzīmēs, minējuši, ka to plāno darīt, pagatavojot ēdienu svētku pusdienām vai vakariņām. Katrs otrais (51%) Valentīndienas atzīmētājs plāno dāvināt nelielas dāvaniņas, savukārt katrs ceturtais - skatīties romantisku filmu vai klausīties romantisku mūziku.

Neliela daļa - 2% - no tiem, kuri Valentīndienu atzīmēs, plāno, doties uz randiņu tiešsaistē, 6% ir norādījuši vēl kādu citu atzīmēšanas veidu, savukārt 4% vēl nebija izlēmuši, kā to atzīmēs.

Svētku pusdienas vai vakariņas salīdzinoši biežāk plāno pagatavot sievietes, savukārt skatīties romantisku filmu vai klausīties romantisku mūziku - 18 līdz 29 gadus veci iedzīvotāji.

"Kantar" aptauju veica laikā no šā gada 9. līdz 11.februārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.