"Kino Citadele" gada nogalē varēs skatīties arī baleta izrāžu tiešraides

Turpinot attīstīt ideju par Metropolitēna operas tiešraižu izrādēm kinoteātrī, "Kino Citadele" šā gada nogalē skatītajiem plāno piedāvāt arī izcilu baleta izrāžu tiešraides.

Kā aģentūrai LETA vēstīja SIA "Forum Cinemas" korporatīvo klientu menedžere Zane Caune, operu tiešraides no Metropolitēna nama ir plaši apmeklētas, tādēļ kinoteātris labprāt piedāvā saviem skatītājiem un klausītājiem dažāda veida alternatīvo saturu, piemēram, koncertu, baletu un pat futbola spēļu tiešraides.

Baleta projekts joprojām ir procesā, un biļešu tirdzniecība vēl nav sākusies, jo līdz galam vēl nav nokārtotas visas formalitātes, bet, tiklīdz visi jautājumi būs atrisināti, tā par jaunumiem tiks ziņots "www.forumcinemas.lv".

Plānots, ka "Kino Citadele" no decembra kinoteātra skatītājiem piedāvās baleta izrādes tiešraidē no leģendārā krievu kultūras un tradīciju simbola - Maskavas Lielā teātra, kā arī vadošo mūsdienu horeogrāfu jaunākos iestudējumus no Parīzes Nacionālās operas baleta.

Paredzēts, ka pirmā baleta izrāde būs Maskavas Lielā teātra iestudējums "Riekstkodis", kura pārraide plānota 19.decembrī. No Maskavas Lielā teātra janvārī plānots demonstrēt "Žizeli", martā - "Donu Kihotu", bet maijā - "Kopēliju", savukārt no Parīzes Nacionālās operas baleta februārī paredzēts rādīt baleta iestudējumu "Kaligula", martā - "Kopēliju", bet jūlijā - "Paradīzes bērnus".

Biļetes uz baleta izrāžu tiešraidēm "Kino Citadele" būs lētākas nekā uz Ņujorkas Metropolitēna operas izrāžu pārraidēm. Plānots, ka biļetes uz baleta izrādēm kinoteātra kasēs pieaugušajiem maksās 9,90 latus, savukārt bērniem biļešu cena būs 5,90 lati, bet kino kluba biedriem biļete maksās 8,40 latus. Bērniem līdz piecu gadu vecumam ieskaitot biļete nebūs vajadzīga ar noteikumu, ka seansa laikā bērns sēž kādam no vecākiem vai pavadošajai personai klēpī.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais