Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Eirovīzijas sensācija no Lietuvas "The Roop" izdod jaunu singlu

© Publicitātes foto

Iepriekšējā gada lietuviešu Eirovīzijas finālisti grupa "The Roop" ierakstu kompānijas Warner Music Baltics paspārnē izdevusi jaunu singlu "Discoteque".

Lietuviešu grupa “The Roop” ar dziesmu “On Fire” diezgan pelnīti bukmeikeru prognozēs tika dēvēta par starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa ‘2020 favorīti, taču, kā zināms, pērn šis konkurss nenotika.

Šā gada Eirovīzijas atlasei “The Roop” piedāvās tieši “Discoteque”. YouTube kanālā var noskatīties ar dziesmas videoklipu, kuru veidojis režisors Sauļus Baradinsks. Starp citu, klipā redzamās dejas soļi radušies, iedvesmojoties no leģendārā lietuviešu basketbolista Arvīda Saboņa. "Mūsu jaunā dziesma ir par iekšējo brīvību. Visai bieži mēs sakām, ka esam brīvi, dzīvojam brīvā pasaulē, bet patiesībā daudzi ierobežojumi un apspiestība valda tieši pašā cilvēkā. Šī dziesma un dejas kustības tiecas uz mūsu prātu atbrīvošanu. Tieši prāts ir tas, kas ierobežo - pārlieku lielais paškritisms, bailes būt atšķirīgiem, nespēja pieņemt savu ķermeni tādu, kāds tas ir," norāda “The Roop” līderis Vaidots.

Aizvadītajā gadā grupa “The Roop” bija viena no straumētākajām grupām Lietuvā, savukārt dziesma "On Fire" teju pārspējusi 6 miljonu klausījumu robežu vietnē “Spotify”. Šīs dziesmas video skatījumi sniedzas pāri deviņiem miljoniem. Letuvas mūzikas gada nozīmīgākajā pasākumā M.A.M.A (ekvivalents Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai "Zelta mikrofons") grupa ieguvusi piecas nominācijas, bet pirms dažām nedēļām tika pie Lietuvas Nacionālā Radio un Televīzijas balvas “Gada vēstnieki”.