Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Pērn skatītākais televīzijas kanāls bijis TV3

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Latvijā skatītākais televīzijas kanāls 2020.gadā bija TV3, kura konsolidētās skatīšanās laika daļa bija 10,8%, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" dati.

Otrs skatītākais kanāls bija LTV1, kura skatīšanās laika daļa bija 10,1%, savukārt trešais skatītākais bija "Pirmais Baltijas kanāls", kura skatīšanās laika daļa bija 7,2%.

Kanālam "RTR Planeta Baltija" pagājušajā gadā veltīts 7,1% skatīšanās laika daļas, kanālam "NTV Mir Baltic" - 6,4%, kanālam "Ren TV Baltic" - 3,8%, kanālam LTV7 - 3%. Kanāls "TV3 Life" savu darbību sāka pagājušā gada 1.martā, un šim kanālam tā darbības laikā pagājušajā gadā kopumā veltīti 2,8% no kopējā televīzijas skatīšanās laika. Kanāla TV6 skatīšanās laika daļa bija 2,3%, "3+" tika veltīti 2,2%, bet kanālam STV - 1,6%. Tikmēr kanāliem TNT un "RīgaTV 24" 2020.gadā katram veltīti 1,3% kopējā televīzijas skatīšanās laika.

Savukārt kanālam 360TV skatīšanās laika daļa pērn bija 0,9%, bet kanālam "TV3 Mini", kurš darbu sāka pagājušā gada 1.martā, - 0,8%. Kanālu "Nickelodeon" un "Pjatnica International" skatīšanās laika daļa pērn katram bija 0,7%, bet "Discovery Channel", "Kinokomedija", kas sāka darbu 2020.gada 2.janvārī, un "Re:TV" - katram 0,6%. Kanāliem "CTC Baltija" un "National Geographic Channel" pērn katram tika veltīti 0,4% no kopējā televīzijas skatīšanās laika.

Kanāliem "Fox" un "TNT4 International" skatīšānās laika daļa 2020.gadā katram bija 0,3%, bet "Kidzone TV" un "Filmzone", kas sāka raidīt 1.februārī, - 0,2% katram. Kanāliem "Fox Life" un "Best4Sport TV" pērn katram veltīts 0,1% no kopējā televīzijas skatīšanās laika.

Pārējā skatīšanās laika daļa veidoja 33,8% no kopējās skatīšanās laika daļas.

Tikmēr piecas skatītākās 2020.gada pārraides televīzijā visas bijušas gadumijā. No tām populārākā - LTV1 redzamā gadumijas sagaidīšanas pārraide, kuras laikā atskaņota arī Latvijas Valsts himna. Seko Valsts prezidenta Egila Levita uzruna, ko 31.decembrī pārraidīja LTV1 un Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) gadumijas uzruna, kas pārraidīta LTV1. Ceturtā visvairāk skatītā pārraide bija tā pati Levita uzruna, bet pārraidīta kanālā TV3, bet piektajā vietā - Kariņa gadumijas runa, kas pārraidīta TV3.

Populārākā pārraide pēc gadumijas sagaidīšanas pārraides un amatpersonu uzrunām bija LTV1 pārraidītā režisora Dzintara Dreiberga spēlfilma "Dvēseļu putenis". Latvija šo filmu izvirzījusi ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" sacensībai.

2020.gadā viens skatītājs pie televizora ekrāna pavadīja vidēji četras stundas un 30 minūtes dienā, kas bija par septiņām minūtēm vairāk nekā 2019.gadā.