Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Black Stone Cherry "The Human Condition"

© Publicitātes foto

Ja ieteikums noklausīties kādu jauno mūzikas produktu vienlaicīgi parādās gan visu mūziku apkopojošajā portālā “AllMusic”, gan smagās mūzikas autoritātē “Metal Hammer”, tad skaidrs, ka ir jāpainteresējas, kas tas ir par zvēru.

Šajā gadījumā - pieredzējusī amerikāņu hārdroka grupa “Black Stone Cherry”, kas pastāv jau kopš šī gadsimta sākuma, un savas pastāvēšanas laikā izdevusi septiņus studijas albumus.

Diez kādus laurus gan tā nav plūkusi, turklāt dzimtajā pusē jau nu nepavisam nē - tikai CD “Magic Mountain” (2014) pietuvojies Amerikas Top 20, tiesa, trīs “BSC” albumi sabijuši roka topa trijniekā. Toties Britu salās šiem amerikāņiem klājas krietni labāk - jau minētais “Magic Mountain” un tam sekojošais “Kentucky” (2016) tur topā bija piektajā vietā, “Family Tree” tika līdz septītajai pozīcijai, bet roka topa pirmajā ailē gozējušies pat pieci grupas albumi. Jaunajā ripulī iekļauts “velna ducis” kompozīciju, tostarp grupas “Electric Light Orchestra” hita “Don’t Bring Me Down” (iekļauts 1979. gadā izdotajā albumā “Discovery”) kaverversija.

PAR. Grupas trumpis - harizmātiskais vokālists Kriss Robertsons, gana jaudīgas ģitāras un uz klasiskā hārdroka pamatiem bāzētā mūzika, kurā veiksmīgi iepludināti arī alternatīvā metāla, postgrandža un tā saucamā “southern rock” elementi. Ja “BSC” stilistisko ievirzi apzīmētu pavisam primitīvi, tad tā brīžiem būtu “gribam izklausīties kā “Aerosmith””, bet brīžiem - “gribam izklausīties kā “Audioslave””, turklāt abos gadījumos ik pa laikam vīriem tas arī sanāk. Labākais piemērs ir dziesma “Push Down & Turn”, kurā Robinsons nudien izklausās pēc Krisa Kornela, bet Bens Velss ar savām soloģitāras partijām šī gabala ritmu beigās uzkarsē līdz baltkvēlei. Uz “Audioslave” pusi velk arī šai dziesmai sekojošā “When Angels Learn To Fly”, tikai tā ir melodiskāka, atmiņā paliekošāka un roka radiostacijām draudzīgāka. Līdzās šīm divām varētu likt arī “The Chain”, savukārt rokbalādīte “If My Heart Had Wing” jau atsauc atmiņā Stīvena Tailera brigādi. Bet vispār - ja vēlaties notestēt “BSC” tikai pēc pāris dziesmu noklausīšanās, tad šim mērķim gluži labi derēs albumu ievadošās “Ringin’ In My Head” un “Again”, kuras ir pēc vienotas formulas - smagi hārdroka ritmi ar alternatīvā metāla elementiem un ģitārsolo kulmināciju dziesmas otrajā pusē.

PRET. Kopumā 13 dziesmas, bet neviena nav pilnībā “jumtu noraujoša”, turklāt dažas te ir pilnīgi liekas - tas laikam arī vienīgais albuma mīnuss. Koncertos šī programma noteikti izklausītos eleganti, bet - koncertu taču nav…