Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

"Eņģeļi pār Latviju" aicina palīdzēt 113 bērniem

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Šodien, 19.novembrī tiek uzsākta kanāla TV3, Bērnu Slimnīcas Fonda un veikalu tīkla "Rimi" sirsnīgākā labdarības akcija "Eņģeļi pār Latviju", aicinot radīt Ziemassvētku brīnumu 113 bērniem visā Latvijā, kuru atbalstam kopā nepieciešami 293 248 eiro.

Jau trīspadsmito reizi norisinās labdarības akcija "Eņģeļi pār Latviju" un šogad tā aicina palīdzēt sešiem akcijas vēstnešiem - Marijai (4), Robijam (5), Markam (4), Elizabetei (7), Demjanam (4), Vadimam (7) un vēl 107 bērniem visā Latvijā, kuri vēlas patstāvīgi spert soļus, izteikt vārdus, priecāties par katru jaunu dienu, paveikt lielas lietas un - kas ir pats galvenais - būt laimīgi un veseli. Lai palīdzētu piepildīt brīnumu ar vislielāko vērtību - bērnu veselību, kopumā ir nepieciešami 293 248 eiro.

"Šogad, pateicoties ziedotāju atbalstam, esam varējuši palīdzēt 272 bērniem! Mūsu pagājušā gada akcijas Eņģeļi pār Latviju vēstneša Daniela veselības stāvoklis ir tik ļoti uzlabojies, ka viņš iet uz bērnudārzu un ir pat uzsācis apmeklēt džudo nodarbības, savukārt Patriks, kuram ir autiskā spektra traucējumi, ir varējis sāk mācības 1.klasē. Regulāri saņemam bērnu vecāku pateicību un ziņas par to, cik ļoti ziedotāju atbalsts ir palīdzējis viņu bērnam sasniegt lietas, kas pavisam nesen vēl likās neiespējamas. Nezinu, vai cilvēki ziedojot aizdomājas par to, cik viņu ziedotajam eiro ir liela vērtība šo bērnu dzīvēs, bet esmu ļoti pateicīga katram par sniegto atbalstu! Un no sirds ceru, ka arī šoreiz mums kopā izdosies palīdzēt visiem 113 bērniem, jo katram bērnam mūsu atbalsts šobrīd ir ļoti nepieciešams", ziedot bērniem aicināja Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Ziedojuma summu veido izmaksas, kuras nepieciešamas bērniem ar dažādām veselības problēmām, kuru ārstēšanai pietrūkst valsts finansējuma. Šī gada akcijā palīdzību sagaida 36 bērni ar autismu, 19 bērni ar kustību traucējumiem, 10 bērni ar epilepsiju un 48 bērni, kuriem palīdzība ir nepieciešama ārkārtas situācijās.

"Jau vairākus gadus, atbalstot labdarības akciju "Eņģeli pār Latviju", Rimi palīdz dāvāt Ziemassvētku brīnumu un uzburt cerību un prieka sajūtu. Mums ir patiess prieks, ka ik gadu šī akcija gūst atbalstu gan starp mūsu piegādātājiem, kuri novirza ziedojumus no pārdotajām precēm, gan arī mūsu klientu aktīva iesaiste, ziedojot naudu ziedojumu kastītes. Šogad esam nodrošinājuši papildu ziedojumu, iegādājoties Rimi zīmola mandarīnus "Sinfonia", labdarības akcijai "Eņģeļi pār Latviju" tiek novirzīti 50 centi. Tāpat arī Rimi e-veikalā var ziedot akcijai, pievienojot 3 vai 5 eiro ziedojumu savam pirkumam. Aicinām būt atbalstošiem un palīdzēt tiem, kuriem šobrīd klājas grūtāk, piepildot bērnu sapni par labāku nākotni," aicina Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Šogad akcija "Eņģeļi pār Latviju" uzsāk jaunu tradīciju, aicinot ikvienu kļūt par brīnumdari savā ģimenē, kolektīvā, pilsētā vai novadā. Akcija aicina domubiedrus vienoties kopīgā labā darbā - piemēram, attālināti organizējot sveču liešanas meistarklasi draugu lokā, atsakoties no rīta kafijas vai našķiem mēneša garumā, rīkojot gardumu tirdziņu ģimenes lokā vai darot jebko citu, kas ļaus kļūt par brīnumdariem un ietaupīto vai nopelnīto naudu ziedot bērnu veselībai. Līdz pat 4.decembrim katru iedvesmojošo ziedojumu stāstu aicinām reģistrēt akcijas mājaslapas www.engeliparlatviju.lv sadaļā "Brinumdarbi". Jau 7.decembrī ceļā dosies labdarības akcijas "Eņģeļi pār Latviju" brīnumu ekspresis, lai apkopotu iedvesmas stāstus un brīnumdarbu akcijā savāktos līdzekļus no visas Latvijas.

Ziedot aicinām līdz 31.janvārim:

• Akcijas mājas lapā: www.engeliparlatviju.lv

• Iegādājoties piegādātāju akcijas preces Rimi veikalos (07.12.2020. - 03.01.2020)

• Ziedojot ziedojumu kastītēs Rimi veikalos

• Ziedojot Rimi e-veikalā www.rimi.lv

• Ziedojot MansRimi naudas uzkrājumu Rimi kioskos vai mājas lapā www.mansrimi.lv

• Zvanot pa tālruni 90006869 (maksa par zvanu 4,27 eiro).