Četras sabiedrības dāmas ķers savus un svešus sapņus

© Publicitātes foto

No šīs sestdienas, 31. oktobra, “STV Pirmā!” ēterā savu ceļu pie skatītājiem sāks jauns pašmāju šovs “Sapņu ķērājas”, kurā četras sabiedrībā pazīstamas dāmas stāsies pretī emocionālām vājībām un uzdrīkstēsies piepildīt sen kārotus sapņus.

Četras sabiedrībā zināmas dāmas - Una Ulme, Ieva Adamss, Grēta Peide un Liene Stepena - nolēmušas, ka nekad nav par vēlu uzdrīkstēties sapņot un savus pārdrošākos sapņus arī īstenot. Jaunajā pašmāju šovā “Sapņu ķērājas” viņas ar ekspertu palīdzību mācīsies izprast sevi un to, kāpēc emocionālās vājības - bailes no novecošanas un vientulības, mazvērtības kompleksi, sāpīga šķiršanās vai sarežģītas attiecības ar vecākiem u.tml. - likušas šķēršļus ieceru īstenošanai. Viņas atbalstīs un uzmundrinās viena otru piepildīt vistrakākos, neticamākos un līdz sirds dziļumiem patiesākos sapņos, kuru īstenošana līdz šim allaž atlikta, jo... tas taču ir par traku! Lai pārvarētu prāta uzceltās robežas, dāmas izjutīs īstu adrenalīnu traucoties ekstrēmā rallija automašīnā vai pirmo reizi izlecot ar izpletni, tiks pie tetovējuma, apgūs boksa, alpīnisma un pat cirka akrobātikas iemaņas. Taču, vai tiešām visu iecerēto iespējams piepildīt? Un vai brīdī, kad bailes ņem virsroku, uzmundrinājumam pietiek ar draudzeņu drošo plecu?

“Mans lielākais izaugsmes bremzētājs allaž bijušas bailes no nezināmā, no komforta zonas zaudēšanas. Gadiem esmu atlikusi būtisku lēmumu pieņemšanu, skrienot gluži kā vāvere ritenī, kamēr dzīve mani iesvieda atvarā atstājot divas izvēles - peldēt vai slīkt. Tad arī es nostājos aci pret aci ar savām bailēm un sapratu, ka tās ir iespējams uzveikt. Mēdz teikt - ja nevari ietekmēt apstākļus, maini attieksmi pret tiem, ko arī centīsimies pierādīt šajā šovā. Tikai stājoties pretim bailēm, neatliekot savus sapņus, mērķus un ieceres uz rītdienu un rīkojoties, mēs spējam apzināties sevi. Es zinu, cik grūti to paveikt ir vienam, tāpēc esam četras, kas viena otru atbalsta un motivē neapstāties pie sasniegtā. Ļoti ceru, ka ar savu piemēru iedvesmosim arī citus, un šis šovs daudziem kalpos kā atspēriena punkts pozitīvām dzīves pārmaiņām,” par šovu “Sapņu ķērājas” saka tā idejas autore Una Ulme.

Ik sestdienas vakaru dāmas tiksies “Sapņu ķērāju” studijā, lai runātu par lielākajiem dzīves izaicinājumiem un kopā ar dažādu jomu ekspertiem sievišķīgā gaisotnē meklētu tiem risinājumu. Ik reizi, kad kāda no projekta dalībniecēm atklās savas slēptākās personības šķautnes, pārējās dāmas viņu atbalstīs un dalīsies savā pieredzē - palīgos pieaicinot profesionāļus un sabiedrībā zināmus ļaudis, kuri reiz nonākuši līdzīgā situācijai un kopīgiem spēkiem lems, kā vislabāk draudzenei palīdzēt. Jau pirmajā šova raidījumā dāmas diskutēs par tik aktuālu tēmu kā šķiršanās un jaunas dzīves sākums - par to personīgajā un profesionālajā pieredzē dalīsies teoloģe un geštaltterapeite Anna Lieckalniņa, kura lēmumu šķirties pieņēma drīz pēc jaunākās meitiņas dzimšanas, kantrīdziedātāja Linita Mediņa, kura pēc sāpīgas šķiršanās no gados jaunākā vīra nu radusi laimi jaunās attiecības, un Hosams Abu Meri - libāņu izcelsmes ārsts un politiķis, kura šķiršanās un nesenai laimīgo precību sāgai sekojusi teju vai visa Latvija. “Sapņu ķērājas” arī dosies uz Siguldu, lai saņemtos (vai arī tomēr nesaņemtos) sekot Unas Ulmes sapnim izlēkt ar gumiju, kā arī uz tetovēšanas salonu, lai pirmo reizi dzīvē iegūtu tetovējumu.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.