Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Grāmatā un diskā atceras par trimdas grupu "Trīs no Pārdaugavas"

© Publicitātes foto

Šonedēļ ar svinīgi saviesīgu pasākumu jaunajā koncertzālē “Ulbrokas pērle” atzīmēta Noras Ikstenas grāmatas “Trīs no Pārdaugavas. Viļņa Baumaņa stāsts” un pie viena arī ekoloģiskās grupas “Ducele” jaunā CD “Trīs no Pārdaugavas dziesmas” iznākšana.

Grāmata stāsta par leģendārās trimdas latviešu grupas “Trīs no Pārdaugavas” gaitām un grupas līdera Viļņa Baumaņa dzīvi un dziesmām. Stāstot par saviem piedzīvojumiem, pats galvenais varonis ir kļuvis arī par grāmatas līdzautoru. Grāmata ir papildināta ar bagātīgu un vēsturisku foto kolekciju, kas ataino leģendāro mūziķu gaitas otrpus okeāna.

Dizainu veidojusi pazīstamā māksliniece Katrīna Vasiļevska, kura veidojusi noformējumus vairākām Noras Ikstenas grāmatām, savukārt “Duceles” albuma noformējumā izmantots grupas koncertplakāta autora mākslinieka Ivara Mailīša zīmējums. “Mēs visi zinām “Čikāgas piecīšus”, bet mums ir piemirsušās dažas citas latviešu trimdas grupas, kuras ir uzturējušas mūsu tautas neatkarības garu Latvijas okupācijas laikā. Grupas līderim Vilnim Baumanim piemītošā smalkā pašironija ir lieliska latviešu tautas rakstura īpašība, Vilnim to ir izdevies iznest cauri visai radošajai dzīvei,” atgādina “Duceles” runasvīrs Arnis Veisbārdis.