Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Klajā nāk “pinkfloidieša” Rodžera Votersa koncertfilma

© Publicitātes foto

“Sony Music Entertainment” paspārnē klajā nākusi leģendārā Rodžera Votersa koncertfilma “Us+Them” – šoreiz “blu-ray”, DVD, CD un vinila plates formātos.

Koncertfilma atspoguļo Rodžera Votersa izpārdoto 2017./2018. gada koncertturneju, kuras ietvaros notika 156 koncerti (Rīgā leģendārās britu grupas “Pink Floyd” dibinātājs sabija 2018. gada augustā), un tos kopumā apmeklēja 2,3 miljoni cilvēku.

Filmā un ierakstā iekļautas gan klasiskās dziesmas “The Dark Side Of The Moon”, “The Wall”, “Animals”, “Wish You Were Here”, gan arī Votersa beidzamajā albumā “Is This The Life We Really Want?” iekļautais skaņu materiāls. Filmas režisors ir interneta vietnes “Youtube” zvaigzne Šons Evanss un pats Voterss. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un inovācijas, filmā tiek panākta klātbūtnes sajūta tā, it kā skatītājs atrastos pašā koncertā. Filmā atspoguļotas arī Votersa tuvās attiecības ar faniem - gan jauniem, gan tiem, kas ir kopā ar mākslinieku jau daudzus gadus.

Protams, filmā Voterss uzskatāmi demonstrē arī to, ka sirdī ir muzikāls aktīvists un viens no kaislīgākajiem politisko viedokļu līderiem. Viņš ir veltījis savu dzīvi cīņai pret tiem, kuri cenšas kontrolēt mūsu dzīvi, un tiem, kas cenšas iznīcināt mūsu planētu. Dziesmas “Welcome To The Machine” un “Another Brick In The Wall Part II” ir spilgts atgādinājums par drūmajiem laikiem, par kuriem mākslinieks jau pirms vairākiem gadu desmitiem bija jau brīdinājis - par nošķirtību, nastu, alkatību, ciešanām, iznīcināšanu un zaudējumiem. Un tomēr dziesmu autora cilvēcīgumu visskaidrāk iespējams saskatīt tieši dziesmā “Wish You Were Here”, kur tiek atainots bargs ieskats pasaules nākotnē, bet vēstījuma pamatā saglabāta cerība par vienotību un mīlestību.