Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Latvijas Televīzija meklē talantus jaunam šovam

© Publicitātes foto

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi pieteikšanos pēdējo gadu lielākajam talantu šovam “Ko tu proti, Latvija?”. Līdz 4. oktobrim vietnē www.lsm.lv/kotuproti ikvienam ir iespēja pieteikt savu talantu, turklāt šoreiz ar vārdu “talanti” domātas prasmes visplašākajā to nozīmē, nevis tikai latvju zemē jau līdz apnikumam ierastie dziedātāji un dejotāji.

Šovā aicināti piedalīties ne vien individuāli talanti, bet arī ģimenes, draugu kompānijas un kolektīvi. Lai pieteiktos jaunajam šovam, potenciālajiem dalībniekiem līdz 4. oktobra pulksten 23.59 vietnē www.lsm.lv/kotuproti (tur arī iespējams iepazīties ar pilniem šova nosacījumiem) nepieciešams augšupielādēt video, kurā atklājas viņu talants, prasmes un aizrautība. “Talanta žanrs nav ierobežots - šova veidotāji gaida gan dziedātājus un dejotājus, gan triku meistarus, aktiermeistarības entuziastus, rokdarbniekus, amatniekus un citus talantus,” uzsver šova rīkotāji.

Jauno šovu vadīs “Radio SWH” ētera personība un improvizatore Sanda Dejus, kā arī interneta personība un konkursā “Supernova” vadītājas lomā redzētā Beta Beidz. “Protams, gaidīti būs arī dziedātāji un dejotāji, kurus parasti ierasts redzēt talantu šovos, taču mēs ceram, ka pieteikumus iesniegs cilvēki, kuru talants un radošums atklājas arī citos žanros,” akcentē Sanda Dejus. “Turklāt tas būs ne tikai talantu šovs, bet arī šovs par Latvijas cilvēkiem. Mums ir atšķirīgas intereses, uzskati un ikdiena, bet mūs vieno dzīve šeit un tagad - ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā. Tādēļ ļoti ceram, ka “Ko tu proti, Latvija?” dalībnieki ienesīs šovā gan to, ko par sevi kā Latvijas iedzīvotājiem jau zinām, gan atšķirīgo, jauno un vēl neredzēto, lai šovā parādītos tas, cik lieliska un aizrautīga ir Latvijas sabiedrība,” cer Sanda.

Kā jau tas noprotams no jaunā talantu šova nosaukuma, “Ko Tu proti, Latvija?” ideja balstīta uz viena no pirmajiem LTV talantu šoviem “Ko tu proti?”. Jāatgādina, ka toreiz sevi uz skatuves pirmo reizi pieteica tādas šodienas latvju šovbiznesa un kultūras zvaigznes kā dziedātāji Intars Busulis un Lauris Reiniks, aktieri Kaspars Znotiņš un Gundars Silakaktiņš, kā arī vairākas citas šobrīd atpazīstamas personības. Atšķirībā no sava priekšteča, jaunajā šovā LTV vēlas uzrunāt cilvēkus visās vecuma grupās ar visdažādākajām prasmēm, hobijiem un talantiem, ko uz skatuves iespējams parādīt plašākai publikai. “Dziedāt un dejot ir forši, bet “Ko tu proti, Latvija?” es visvairāk ceru ieraudzīt jancīgas prasmes, performances, kas plašākā sabiedrībā iepriekš nav redzētas,” cer Beta Beidz. “Varbūt ir kāds, kurš prot gleznot, izmantojot tikai ledusskapī atrodamos produktus. Vēl labāk, ja to prot darīt uz vienriteņa… Ar aizsietām acīm. Esmu gatava tikt pārsteigta.”

No 7. līdz 9. oktobrim portālā LSM.lv ikviens varēs piedalīties šova dalībnieku noteikšanā un nobalsot par savu favorītu. Tālāk izvirzītie dalībnieki piedalīsies atlases kārtā, kas LTV skatītāju vērtējumam tiks nodota oktobra beigās. Piecos atlases raidījumos startēs kopumā 30 dalībnieki, katrā raidījumā pa sešiem. Talantus vērtēs žūrija, kas no atlases kārtām dalībai pusfinālā pa diviem dalībniekiem. Divos pusfinālos sacentīsies desmit dalībnieki - katrā pusfinālā pa pieciem talantiem. No katra pusfināla žūrija noteiks divus finālistus, līdz ar to finālā piedalīsies četri dalībnieki - sezonas labākie un interesantākie talanti, un uzvarētāju noteiks tikai un vienīgi skatītāju balsojums.