Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Labestīgā muzikālajā projektā apvienojas Šomase ar Berezinu

© Publicitātes foto

Dziedātājas Kristīne Šomase un Sabīne Berezina apvienojušās kopīgā projektā un izdevušas dziesmu “Es vēlētos būt tavs draugs”. Tas ir kā dāvinājums Valsts sociālās aprūpes centram “Kalkūni”, kas dziesmu izmantos kā himnu.

Dziesmas “Es vēlētos būt tavs draugs” mūzikas autore ir Kristīne Šomase - kad viņai palūgts ieteikt kādu, kurš varētu sarakstīt šādu himnu Valsts sociālās aprūpes centram “Kalkūni”, viņa nolēmusi riskēt to darīt pati, jo jau vairākus gadus sadarbojas ar šo centru un tajā mītošajiem.

Savukārt teksta autores lomai Kristīne izvēlējusies pieredzējušo Ivetu Priedi. Šis projekts tapis pateicoties Jorenam Liopam, kura vadītā biedrība “Spartietis” kopā ar domubiedriem un sadarbības partneriem aktīvi atbalsta „Kalkūnus” jau gandrīz piecus gadus, organizējot dažādus pasākumus, koncertus, ekskursijas, piknikus, kopā svinot svētkus, kā arī atbalstot “Kalkūnu” bērnus paralimpiskajā dienā un konkursā “Latgales balss”. Uz to jau trešo gadu brauks dziedāt arī Kristīne, kura darīšot to, “kamēr vien es varēšu pakustēt”.

Kā otra dziedātāja izvēlēta Sabīne Berezina, ar kuru Kristīne savulaik kopā piedalījās šovā “OKartes skatuve 2”, bet no pagājušā gada oktobra beigām piedalās (vēl arī Kaspars Markševics) producenta Gaita Lazdāna rīkotajā tūrē “Starp sapņu miljoniem”. „Kad Kristīne uzaicināja mani piedalīties, nedomājot piekritu, jo mani aizkustināja šī projekta cēlais mērķis. Man bija patiess prieks piedalīties šajā projektā, guvu fantastiskas emocijas, un kopā mēs to paveicām, gūstot patiesu prieku un enerģiju. Komandā ir liels spēks un kolosāli cilvēki, un mēs zinām, ka šī dziesma un video stāsts palīdzēs nepadoties un iet tikai uz priekšu, it sevišķi, ja līdzās vai uz brīdi blakus ir kāds, kas sniedz šo palīdzīgo roku,” tā Sabīne.

“Dziesmas pamatdoma - tu esi mans draugs, es tevi saprotu un atbalstu. Nekādiem šķēršļiem, kas varētu apgrūtināt mūsu saziņu, nav nozīmes. Tā ir galvenā dziesmas vēsts - būt draugam, būt līdzās un atbalstīt. “Kalkūnu” bērni vienmēr būs mūsu draugi, viņi vienmēr tiks sadzirdēti un mēs vēlamies pateikt paldies viņiem par šo iespēju, kas mums tikusi dota, lai mūs mainītu, padarītu gaišākus, labākus, saprotošākus,” skaidro Kristīne. “Mums visiem ir piecas maņas, bet ir cilvēki, kuriem kāda no tām ir citādāka, ierobežota vai tās nav vispār. Ar šo projektu vēlos vērst sabiedrības uzmanību uz to, ka mums jāprot sniegt otram palīdzīga roka, drošs smaids un kāds labs vārds. Jādāvā mirkļi, kas iedrošina arī citādākiem justies kā savējiem.” Salaspils Botāniskajā dārzā nofilmētajā video stāstā ir redzami daudzi jaunieši, kuri ir nedzirdīgi. “Kopā ar Sabīni iejutāmies, kā ir dziedāt melodeklamācijā, parādot to, ka mēs vēlamies izprast, kā viņi to dara, tādā veida dodot viņiem šo sajūtu, ka viņi ir īpaši, bet ne mirkli citādāki,” stāsta Kristīne. Jāpiebilst, ka melodeklamācija ir tāda kā dziedāšana nedzirdīgo valodā - vienkāršots surdotulkojums, kuru nedzirdīgie izmanto dziedot. Izpildītājas saka milzīgu paldies Rolandam Brikmanim un Ilvai Circenei, kuri palīdzējuši izprast un arī relatīvi īsā laikā apgūt šo zīmju valodu.