Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

"Abavas vīna darītava" atzīmēs savu desmitgadi

© f64

Šodien "Abavas vīna darītavas" ābeļdārzā Ārlavciemā pie Tukuma notiks vīna darītavas desmitgades svinības, informē "Abavas vīna darītavas" pārstāve Liene Barkāne.

Par godu ābolu ražas svētkiem un uzņēmuma jubilejai dienas garumā tiek organizēti muzikāli un vērienīgi svētki visai ģimenei.

"Pirms desmit gadiem romantiska sapņa vadīti mēs ar sievu, draugiem un palīgiem iestādījām savu pirmo vīnogu dārzu pie Sabiles, Abavas saimniecībā. Atskatoties atpakaļ ir milzīgs gandarījums par paveikto. Šajā laikā no hobija projekta esam kļuvuši par lielāko Latvijas vīna darītavu un izveidojuši profesionālu komandu. Nesam Latvijas vārdu pasaulē un beidzot ar lepnumu un gandarījumu septembrī nododam vērtējumam vīnogu vīnus no mūsu dārzā augušām vīnogām," atzīmēja vīna darītavas saimnieks Mārtiņš Barkāns.

Barkāne norādīja, ka, lai arī "Abavas vīna darītavas" stāsts sācies ar vīnogām, patlaban tā kļuvusi par vienu no lielākajiem ābolu pārstrādātajiem Latvijā, un tās sortimentā ir 11 dažādi dzērieni no Latvijas āboliem.

Pasākumā no plkst.11 līdz plkst.18 vīna darītavas ābeļdārzā ikviens interesents aicināts piedalīties ābolu ražas svētkos. Pasākumā uzstāsies grupas "Dziļi violets" un "Jazzwine", par ēdienu un dzērienu pārošanu rūpēsies Lauris Aleksejevs no restorāna "36.līnija" un Mārtiņš Barkāns. Lekcijas par āboliem un Latvijas "Sidra ceļu" vadīs Asnāte Ziemele no tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" un Inese Drudze no Pūres Dārzkopības pētījumu centra.

Pieaugušajiem būs iespēja izstaigāt vīna darītavu un degustēt dažādus dzērienus no vīna darītavas klāsta. Ikviens apmeklētājs būs aicināts piedalīties dažādās meistarklasēs un konkursos, kā arī citās aktivitātēs, tostarp apmeklētājiem būs iespēja arī izspiest savu ābolu sulu mobilajā sulu spiedē.

Ābolu svētki, kas, kā tradīcija tika uzsākta pagājušā gadā, šogad tiek organizēti ar Tukuma novada Domes un Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projekta "Sidra ceļš" atbalstu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Abavas vīna darītavas" pārvaldnieks "Abavas dārzi" pērn strādāja ar 775 598 eiro apgrozījumu, kas ir par 21,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga vairākas reizes un bija 26 263 eiro.

"Abavas dārzi" reģistrēti 2011.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 32 944 eiro. 33,34% no kompānijas kapitāla pieder Mārtiņam Barkānam, 33,33% pieder Raitim Gadzjusam un 33,3% - Alvim Krasovskim.