Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Kulturālo kartupeļu novākšanas svētkos šodien Kuldīgā atklās jaunu vides objektu

© f64

Pārventas parkā Kuldīgā šodien notiks Kulturālo kartupeļu novākšanas svētki un jauna vides objekta atklāšana.

Plānots, ka talka norisināsies no plkst.9 līdz 12. Šogad visus novāktos kartupeļus plānots realizēt kopā ar "Abavas" ģimenes vīna darītavu.

Savukārt plkst.12 Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" mūziķi Jānis Holšteins-Upmanis un Jānis Strapcāns priecēs apmeklētājus ar muzikālu pārsteigumu un mākslas instalācijas "Vēl lielāks galds virs mana galda" atklāšanu. Savukārt uzreiz pēc koncerta ģimenes ar bērniem aicinātas piedalīties radošajās darbnīcas kopā ar "Ziedoņa klases" un "Kartupeļu Lauka Radio" komandām.

Salnāja klāstīja, ka šogad, Ziedoņa grāmatas "Kurzemīte" piecdesmitgadē, "Kartupeļu Lauka Radio" komanda meklēja izcilus latviešus Kurzemē. Sekojot grāmatā paustajām vērtībām, darbs pie nepieredzēta radio satura turpinās.

"Kā mums visiem, arī kartupeļu laukam un radio komandai šis gads bijis neplānotu pagriezienu pilns. Lai arī šovasar kopīgi neatzīmējām kartupeļu ziedēšanas svētkus, priecājos, ka varam būt kopā ar kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem ražas laikā. Kā teicis Ziedonis, šis mums nav par skaitļiem, notikušo aktivitāšu skaitu, bet par cilvēku stāstiem un piedzīvoto Kurzemē," pauda "Kartupeļu Lauka Radio" vadītājs Emīls Lukjanskis.

Viņš ir gandarīts, ka finiša taisnē ir "Radiožurnāls", un tiks atklāts objekts Kuldīgā, kas kalpos kā piknika vieta, bibliotēka, mākslas instalācija un vieta lielākām un mazākām kultūras aktivitātēm. "Turpināsim cildināt Latvijas lielos cilvēkus pie kulturālo kartupeļu lauka arī nākamgad," solīja Lukjanskis.

Mākslas instalācija "Vēl daudz lielāks galds virs mana galda" tapusi ar Kuldīgas novada pašvaldības un Lauku atbalsta dienesta programmas atbalstu. Nākamajā gadā plānots saturiski papildināt gan jaunizveidoto instalāciju, gan pašu kartupeļu lauku ar dažādiem interaktīviem elementiem, turpinot attīstīt to kā jaunu kultūrvietu Kuldīgā. Savukārt oktobra sākumā iznāks "Kartupeļu Lauka Radio" komandas veidotais "Radiožurnāls", kas vēstīs par nozīmīgiem cilvēkiem, vietām un notikumiem Kurzemē.

Kulturālo kartupeļu lauks Kuldīgā, sadarbībā ar Kuldīgas novada domi, pirmo reizi iestādīts pirms gada, apliecinot Imanta Ziedoņa pārlaicīgo darbu "Kurzemīte".