Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

PALĪDZI! Aicina ziedot 50 mazuļiem ar kustību traucējumiem

© Pixabay

Ar vēlmi atbalstīt 50 mazuļus ar kustību traucējumiem rehabilitācijas centrs "Poga" ar "Maxima Latvija" atbalstu sācis labdarības akciju, vācot līdzekļus bērnu agrīnās rehabilitācijas programmai "Podziņa", atklāja akcijas rīkotāji.

Programma "Podziņa" ir īpaši izstrādāta rehabilitācijas programma mazuļiem ar kustību traucējumiem no dzimšanas brīža līdz piecu gadu vecumam, to izveidojusi "Poga" bērnu fizioterapijas vadītāja Egija Bidiņa.

Kā norāda akcijas rīkotāji, ņemot vērā to, ka katrs bērns ir īpašs, un katram bērnam ir savs dienas ritms, rehabilitācijas programma tiek pielāgota individuāli. Rehabilitācijas komandā darbojas vairāki speciālisti - bērnu neirologs, fizioterapeits, rehabilitalogs un ergoterapeits. Nepieciešamības gadījumā tiks rekomendēti arī citi speciālisti, kā mikrologopēds, uztura speciālists, ortopēds un citi.

"Katrs bērniņš šajā pasaulē ierodas kā cienījama individuāla personība ar savām sajūtām un pasaules uztveri. No drošas un ierastas vides bērns piedzimstot nokļūst vietā, kur visas sajūtas ir jaunas un nepieredzētas. Bērnam ir jāmācās pārvarēt gravitācijas spēku, ir jāiepazīst jaunas skaņas, smaržas un jāizzina apkārtējā vide," norādīja rehabilitācijas centra "Poga" dibinātāja Rūta Dimanta.

Viņa uzsvēra, ka palīdzību ir svarīgi sniegt pēc iespējas agrāk, jo līdz piecu gadu vecumam tā bērna attīstībā var dot ļoti daudz.

"Grūtniecības laikā pārciestu slimību dēļ, dzemdību traumu vai dažādu saslimšanu dēļ, esot mazuļi, kuri neattīstās atbilstoši savam vecumam. Šādos gadījumos vecākiem ir smagi noskatīties, kā bērniņš neveļas, nesēž vai nesāk staigāt," izcēla Dimanta.

Ziedot bērnu ar kustību traucējumiem atbalstam iespējams Ziedot.lv mājaslapā, zvanot pa labdarības tālruni 90067007 vai ziedojumu kastītēs pie kasēm visos "Maxima Latvija" veikalos.