Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide

Bukumam jauns singls un video divās valodās

© Publicitātes foto

Grupa “Jānis Bukums” publicējusi jaunu singlu un video divās valodās “Parasts Stāsts Nr. 1” / “Ordinary Story No. 1”, kā arī sniegusi plašāāku informāciju par jaunā studijas albuma “Septītās dienas burvis” tapšanas aktualitātēm.

“Parasts Stāsts Nr. 1” / “Ordinary Story No. 1” ir dziesma jaunās skaņās - tās oriģinālversija publicēta līdz ar grupas trešā albuma “Neuzvarētais” iznākšanu 2018. gada nogalē.

Jau tad tā šķita visamerikāniskākā no visa albumā iekļautā skaņu materiāla - ar tādu kā “Bon Jovi” hita “Wanted Dead Or Alive” sākuma daļu. Nu šī dziesma ieguvusi jaunu spēku un skanējumu, bez tam dziesma ierakstīta arī angliskajā versijā - pie liriskās adaptācijas roku pielicis Arnolds Martins Kārklis. “Šai dziesmai jauna versija atnāca pilnīgi organiski. Kad to rakstījām konceptalbumam “Neuzvarētais”, tās veidols atbilda albuma stāstam, tomēr jutu nepabeigtu šīs dziesmas potenciālu, kas tagad ir pilnībā realizēts. Korekcijas dzīvē ieviesa arī Covid-19 krīze, tāpēc šī versija tiek publicēta ar novēlošanos. Toties šobrīd ar prieku varu pateikt, ka turpmākie grupas jaunumi būs saistīti ar topošo albumu “Septītās dienas burvis”!” rezumē grupas līderis un varenā vokāla īpašnieks Jānis Bukums.

Ja par jauno albumu, tad augusta sākumā ierakstītas vēl divas jaunas kompozīcijas sadarbībā ar Kārli Šteinmani viņa studijā “KS Records - Unity Audio”. Albumu paredzēts izdot 2020. gada rudenī. “Šajā albumā mūsu skanējums būs jaunā kvalitātē un veidolā. Sakritība vai nē, taču jaunā albuma dziesmas sāka iegūt konkrētu formu tieši līdz ar krīzes sākumu. Mēs šo haotisko enerģiju esam transformējuši caur sevi, un rezultāts būs dzirdams jau pavisam drīz,” sola Bukums.