Klāt Ozola koncertu trīsdiennieks, jauns albuma un video

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 21. augustā, kā arī rīt un parīt, attiecīgi 22. un 23. augustā, Sporta ielas 2 kvartālā notiks latvju repa vecmeistara Ozola koncertsērija “Sporta Live”.

Iepriekš Ozola lielkoncerts bija plānots augusta beigās Lucavsalā, taču savas korekcijas šajos plānos ieviesa kovidkrīze.

Toties iemesls koncertu rīkošanai ir jau galdā, proti, klajā laists Ozola jaunais studijas albums ar stilizētu nosaukumu “Y A U D A”. Intereses uzkurināšanai par to Ozols vēl īsi pirms albuma iznākšanas kopā ar video veidotāju “91 Kultures” sagatavoja video versiju dziesmai “Nāves ēnā” - tās mūzikas autors ir bītmeikers NiklāvZ.

Albuma prezentācijas pasākumi ir ieplānoti trīs daļās. Katrs koncerts plānots saturiski atšķirīgs, turklāt katrā vakarā Ozolam pievienosies jauni viesmākslinieki, kas arī zināmā mērā virzīs vakara skanējumu. Plānots, ka viesmākslinieku statusā šajos koncertos būs tādi izpildītāji un grupas kā Prusax, Viņa, Finķis & “Pragaii”, “Tehnikums”, Eliots, kā arī Melikols.

Jāatgādina, ka Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Savu muzikālo darbību viņš uzsāka 1996. gadā grupu “Fact” un “Rool Makaz” sastāvā, bet solokarjeru uzsāka gadsimta sākumā ar singlu “Neko 2005” (2000), kam sekoja albumi “Cieņa un mīlestība” (2001), “Augstāk, Tālāk, Stiprāk” (2002), “Dūzis” (2003) un “Neatkarība” (2009). Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu “Atpakaļ nākotnē”.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais