Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Mākslas akadēmijas studentu modes skates tiešraidē prezentēs 20 jauno mākslinieku kolekcijas

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Tiešraidē no Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 26.augustā būs skatāma studentu modes skate, kurā tērpu kolekcijas skatītāju uzmanībai piedāvās 20 jaunie modes mākslinieki, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Daiga Zīmele.

Zīmele norādīja, ka studentu modes skate ir gaidīs pašmāju kultūras dzīves notikums, kas, pielāgojoties visā pasaulē valdošajai situācijai 26.augustā tiks pirmo reizi translēta tiešraidē. Jaunie modes mākslinieki demonstrēs savu interpretāciju par modi, kā daudzpusīgu radošās izpausmes veidu, kas, mijiedarbojoties ar mākslu un telpu, simboliski attēlo atgriešanos pie pamatvērtībām jeb akadēmijas rūpīgi lolotajiem dārgumiem.

Pēc rūpīgas kolekciju izvērtēšanas akadēmijas pasniedzēju komisija ir izvēlējusies 20 daudzsološākos jaunos modes māksliniekus, kuri mēneša izskaņā prezentēs savu veikumu plašākai auditorijai. Viņu vidū ir bakalaura līmeņa 1.kursa studentes Loreta Asermane, Madara Indriksone, Laura Kreivina, Milēna Emīlija Seržante un Alise Šutova; 2.kursa studentes Odrija Buša, Anna Jurjāne, Sigrija Mintika, Laura Luīze Valtere, Laine Rozenšteina un Milana Felīcija Semjonova; 3.kursa studentes Elīna Siliņa un Adele Norvele, 4.kursa studenti Sanita Kapeika, Vitālijs Kondraščuks, Ilze Muciņa un Karlīne Anete Nagliņa, kā arī maģistra līmeņa pirmā kursa studentes Anna Gulbe un Una Pūpola un 2.kursa studente Agnese Eiduka-Zīle.

LMA Modes mākslas katedras vadītāja Māra Binde norādīja, ka izvēlēties starp visu studentu veikumu šogad bijis īpaši grūts uzdevums, un daudzas idejas "paliks aiz kadra". Radot kolekcijas attālinātos studiju apstākļos, topošie modes mākslinieki ieguldījuši darbu un visus resursus - gan psiholoģiskos un garīgos, gan arī materiālos -, kas pamato nepieciešamību rezultātu prezentēt plašam skatītāju lokam modes skates tiešraides, digitālās izstādes, kā arī digitālā bukleta formātos.

"Visas 20 kolekcijas ir īsts mākslas darbs, kas apliecina jauno modes dizaineru talantu, mērķtiecību un profesionalitāti," pauda Binde.

Modes skati tiešraidē 26.augustā plkst.19.00 varēs vērot LMA digitālajā platformā "virtuaal.lma.lv". Tā šovasar īpaši radīta par godu pirmajai virtuālajai studentu diplomdarbu izstādei "Svaiga gaļa kritikai 2020", kas aizvien ir pieejama apskatei.