Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Ar jaudīgu dziesmu sevi piesaka grupa "RS88"

© Publicitātes foto

Nupat interneta vietņu plašumos palaists jaundibinātās latvju grupas “RS88” videoklips dziesmai “Vienā laivā”.

Jaundibinātās grupas “RS88” galvenais dzinējspēks ir ogrēnietis Rihards Spriņģis, kurš šobrīd ar ģimeni dzīvo un strādā Norvēģijā. Jaunā dziesma “Vienā laivā” tapusi pandēmijas laikā, “kad ir īpaši svarīgi apzināties, cik ļoti mēs visi esam saistīti un atkarīgi viens no otra.” Vēl viena interesanta lieta - “RS88” tikuši zem “mikrofoniešu” siltā spārna, lai arī spēlē diezgan roķīgi, šķiet, nekas tiks smags pie šīs izdevniecības nav iekārtojies kopš Edgara Rakovska “Relicseed” laikiem.

Dziesmas mūzikas un teksta autors Rihards Spriņģis agrāk spēlējis ģitāru vairākās maz zināmās grupās Ogres pusē, sadarbojies arī ar Anitu Intaiti. Tad metis mieru ģitārai un aizrāvies ar elektronisko mūziku, gūstot arī panākumus dažādos remiksu konkursos, tomēr 2017. gadā atkal atgriezies pie ģitāras. “Vienā laivā” tapšanā bez viņa piedalījies arī Aijas Andrejevas sastāva štata bundzinieks Kaspars Pļavnieks, bet pie ieraksta strādājuši Jānis Isats un Kārlis Šteinmanis. “Lai arī kas tu esi, lai arī cik naudas kontā, lai arī kāds tev ir darbs, visiem mums ir problēmas, ar kurām ir jātiek galā ikdienā,” norāda Rihards. “Muzikants nevar pabarot ģimeni, bet tajā pašā laikā uzņēmēju ienīst bērni, jo viņš nekad nav mājās. Līdz ar to ir jāceļas kājās un jāstājas pretī izaicinājumiem, kuriem ne vienmēr gribas stāties pretī. Mēs visi esam visi vienā laivā un visiem ir jāstrādā kopā. Palīdzēsim viens otram, lai mēs, kā sabiedrība virzītos uz priekšu un vienā virzienā.”

Dziesmas video režisors un montāžas autors ir Edijs Bērziņš. “Šajā video bija doma parādīt ikdienas šķēršļus, ar kuriem dažādu profesiju pārstāvji sastopas ikdienā. Video tika filmēts ar draugu palīdzību un piedalīšanos, paldies viņiem! Filmēšanas vietas - mans dzīvoklis, režisora pagrabs, tukša stāvvieta, čoma pagrabs, kur mums Covid-19 laikā bija ierīkota svaru zāle, tā paša čoma garāža un ezers laivas kadriem, pēc kura bija barbekjū, bet drosmīgākie izmēģināja ar dēli aiz laivas pašļūkt. Pati filmēšana neaizņēma daudz laika, grūtākais bija savākt visus kopā vienā dienā, jo visiem savi darbi,” par dziesmas video stāsta Rihards.