Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Normundam Rutulim atkal jauna dziesma

© Publicitātes foto

Pēdējā Normunda Rutuļa albuma "Man nav žēl" inerces vadīti, radošā trijotne Jānis Kalve, Lotars Lodziņš un Artūrs Palkevičs turpinājusi darbu un publiskojusi jaunu dziesmu ar Guntara Rača vārdiem, kas saucas “Tu esi mans rīts”.

Pats Normunds Rutulis ar rezultātu ir ļoti apmierināts.

"Lotars un Jānis ir Latvijas šovbiznesa pelēkie kardināli, visdrīzāk, karaļi. Viņu ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā uzreiz nepamana, taču tas būtu jāzina. Jau no tā laika, kad sākām sadarbību ar Jāni mana otrā albuma “Dzīves karuselī” (2002) materiāla veidošanā, rezultāts ir. Savukārt ar Lotaru mums izdevās lielisks rimeiks dziesmai "Tā diena" (2005. gads). Tā tas turpinās vēl šobaltdien, un dziesma "Tu esi mans rīts" tam ir apliecinājums. Šī dziesma labi iederētos albumā "Man nav žēl", jo arī tā veidošanu uzticēju šim superduetam, tomēr nejaušību nav, un tāpēc šī dziesma ir kā turpinājums mūsu kopīgi uzsāktajam ceļam," skaidro Normunds.

Savukārt minētā “superdueta” skaidrojums par dziesmu “Tu esi mans rīts” ir sekojošs: "Laiku pa laikam abi ar Jāni studijā piesēžamies un saceram kādu dziesmas uzmetumu. Šai dziesmai viss salikās ātri - gan skanējums, gan melodija. Uz karstām pēdām palūdzām Guntaru Raču, lai sacer tekstu. Viņš mūsu pajēlo demo uzreiz saprata, un pēc neilga laika teksts bija gatavs. Taču, atverot projektu pēc divām nedēļām, sapratām, ka piedziedājums mums pašiem patīk, bet pie pantiņiem būtu jāpiestrādā. Tad sekoja glābējzvans talantīgajam komponistam un aranžētājam Artūram Palkevičam, kurš ieteica vēl pāris akordu maiņas pantos un sacerēja tiem melodiju. Mums vienmēr patīk sadarboties, jo tas ir ļoti produktīvi un radoši - vismaz šajā jomā latviešiem distancēties nevajadzētu! Un par to, kuram šo dziesmu piedāvāt, mums nebija šaubu jau pašā sākumā - dzirdot demo, Normunds uzreiz piekrita."