Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Klajā nāk "X faktora" uzvarētājas Elīnas Gluzunovas debijas singls

Ja ar savu izvēlēto debijas singlu Elīna Gluzunova īpaši nepārsteidz, tad ar ieviestajām imidža maiņām gan – nu viņai ir pavisam īss matu griezums. © Publicitātes foto/ Artūrs Kondrāts

Īsi pirms Līgo svētkiem savu debijas singlu “Svētku diena” ierakstu kompānijas “Sony Music Entertainment” paspārnē izdevusi TV šova “X faktors” trešās sezonas uzvarētāja Elīna Gluzunova.

“Svētku diena” komentārus neprasa - tā ir komponista Imanta Kalniņa plaši pazīstamā dziesma, kura klausītāju atmiņā uz mūžiem iegūlusi Olgas Rajeckas izpildījumā (bet dažiem varbūt arī pēc Evijas Vēberes slavenās “performances”…). Tiesa, arī Elīna Gluzunova šo dziesmu šovā izpildīja tik spēcīgi, ka nevienam neradās šaubas, ka viņa ir tiesīga ķerties klāt šim latviešu populārās mūzikas zelta fondam.

Kā stāsta Elīna, īsi pēc uzvaras TV šovā pasaulē nāca viņas trešā atvase, pēc tam pandēmija ieviesa savas korekcijas darbā pie debijas singla, tāpēc viņa priecājas, ka, mazinoties striktajiem ierobežojumiem, atsākušies darbi un ir iespēja izdot debijas singlu. “”Svētku diena” simbolizē manas dzīves skaistākos notikumus un ir tikai likumsakarīgi, ka šo singlu iedziedāju tieši savā dzimšanas dienā. Reiņa Sējāna aranžējums apvienojumā ar stīgu kvinteta pieskārienu dod dziesmai īpašu noskaņu,” tā Elīna.

Savukārt dziesmas producents un Elīnas mentors “X faktorā” Reinis Sējāns prāto šādi: “Viss plūst, mainās laiki un tendences, bet ir dziesmas, kas stāv pāri tam visam. Līdzīgi ir ar Elīnas balsi - tā nepieder kādam laikmetam, tā dzīvo pāri laikiem, un tāpēc, turpinot strādāt pie viņas pirmā albuma, jau redzu, ka blakus oriģināldziesmām nozīmīga loma būs ne tikai dziesmai “Svētku diena”, bet vēl citām latviešu mūzikas pērlēm.”