Rokmūziķis Rakovskis izveido kopīgu projektu ar folkmūziķiem Atālu un Dimantiem

© Publicitātes foto

Apvienība “Atāls. Dimanti. Rakovskis” publicējusi dziesmu “Pasaules dvēsele” un aicina noskatīties skaņdarba videoklipu, kas ieturēts visai maģiskās noskaņās.

Savstarpēji it kā diezgan nesaderīgās četrotnes Laimas Dimantas, Teņa Dimanta, Valda Atāla un Edgara Rakovska sadarbība sākusies trešajā “Fonda Līdzskaņa” sociāli radošajā nometnē pērn augustā. Dziesmas “Pasaules dvēsele” uzmetums tapis “neatkārtojamā atmosfērā, kas skaņdarbā iedvesa īpašu enerģētiku un burtiski pieprasīja iesākto turpināt,” ziņo Rakovskis. “Tika nolemts radīt kopīgu albumu, kura izdošana plānota šā gada nogalē.” Video veidojuši starptautiski godalgotais dronu pilots Tomass Pētersons, kurš ir klipa scenārija autors, režisors un operators, kā arī Agnis Nīmands (scenārija līdzautors) un Dāvis Gauja (video operators).

Par apvienību. Edgars Rakovskis zināms guvis kā grupas “Relicseed” vokālists un ģitārists. Grupas albumi “Slaughterhouse” un “Ideoloģija” kā labākie roka un metāla albumi ieguvuši apbalvojumus ASV (“14th Annual Independent Music Awards”, 2014) un Latvijā (“Zelta Mikrofons”, 2018). Šobrīd Edgars iesaistījies vairākos projektos ne tikai kā mūziķis, bet arī kā komponists, aranžētājs un producents.

Pieredzes bagātā mūziķa Valda Atāla vārds komentārus neprasa - viņa dzīve bijusi dažādu radošu un māksliniecisku piepildījumu pārbagāta. Izdoti vairāki albumi, pārdomu un dzejas krājumi un grāmatas. Atāla dziesmas izpildījušas Olga Rajecka (albums “Vakar. Šodien. Rīt.”, 2002), Marija Naumova (“Šūpuļdziesma”, 2011) un citi Latvijā populāri izpildītāji. Arī Laima Dimanta ir pazīstama kā dziedātāja, mūzikas un tekstu autore. Ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā soliste uzstājusies dažādos sadarbības projektos un TV raidījumos, izdevusi albumu “Mieram” (2015), kā arī ieņēmusi lielu lomu Arstarulsmirus albuma “Skatu punkti” (2020) tapšanā. Kopā ar projektu “Māsas Dimantas” koncertējusi teju visā pasaulē. Savukārt Tenis Dimants ir multimākslinieks, kurš veidojis daudzu mūziķu albumu vāku foto, kā arī regulāri apmeklē un muzicē improvizācijas vakaros jeb “jam sessions”. Tenis ir profesionāls fotogrāfs, spēlē kokli, trompeti, dažāda veida ukuleles un ģitāras, analogos un digitālos sintezatorus, kā arī pārvalda sitamo instrumentu un skaņu efektu procesorus. Šobrīd aizrāvies ar skaņdarbu radīšanu, ierakstīšanu un miksēšanu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais