Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Koncerti Z studijā noslēdzas ar ielīgošanu un "Iļģiem"

© Publicitātes foto

Latvijas Televīzijas koncertu cikls “Koncerts Z studijā” ir pietuvojies savam noslēgumam. Jāņu noskaņās šoreiz tiešraidē no Z studijas būs skatāma un klausāma grupa “Iļģi”.

Grupas “Iļģi” koncerts Z studijā tiks translēts 19. jūnijā pulksten 21.20 LTV1 un Replay.lv tiešraidē. Kā jau ierasts, pirms tā uz mazu sarunu par svētkiem mūziķus aicinās LTV raidījumu vadītāja Eva Johansone. “Lai arī “Iļģi” jau daudzus gadus nav folkloras ansamblis, kaut ko no tradicionālās muzicēšanas un domāšanas paturam par svētu lietu. Proti, īstajā laikā dziedāt īstās dziesmas. No pirmavotiem saņemtas, mūsu ilgās darbības laikā pavadītas, mūsu klausītājiem un sev pašiem veltītas - Jāņu sajūtu uzburošas,” tā par Z studijas koncertam sarūpēto programmu stāsta Ilga Reizniece. Koncertā grupas sastāvā spēlēs Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde.

Projekts “Koncerts Z studijā” tika uzsākts, lai ārkārtējās situācijas apstākļos nodrošinātu skatītājiem iespēju vērot vēl neredzētas pārraides un ar pozitīvu saturu palīdzētu vismaz uz mirkli nedomāt par ārējiem apstākļiem. Gan gatavojoties tiešraidēm, gan to laikā tiek ievēroti visi drošības noteikumi. Arī koncerta scenogrāfija un kadrējums veidots tā, lai visi iesaistītie, arī mūziķi uz skatuves, varētu ievērot atbilstošu un drošu distanci. Drošības apsvērumu dēļ tiešraižu laikā studijā atrodas tikai mūziķi un tie LTV darbinieki, kuri iesaistīti tiešraides nodrošināšanā. Koncertos Z studijā pandēmijas ierobežojumu iedvesmotajā koncertciklā uz skatuves kāpis Dons, grupa “Labvēlīgais tips”, Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, “The Sound Poets”, “Musiqq”, Linda Leen, “Dagamba”, “Instrumenti” un “Very Cool People” kopā ar Edavārdiem, ansi un Kristīni Prauliņu.