RECENZIJA: Bekars "Sākums"

© Publicitātes foto

Grupa “Bekars” iekrita acīs (un ausīs) kādā no mūzikas un mākslas festivāliem “Bildes” – iemesls jau piemirsies, taču atmiņu blociņā tika pierakstīts, ka šai jaunajai blicei ir vērts pievērst uzmanību.

Nupat tam ir radies arī nopietns iemesls - debijas albums ar astoņām īsām dziesmiņām, kuru hronometrāža kopumā neaizsniedzas pat līdz pusstundai.

Par grupu: “Bekars” izveidojušies 2015. gadā, tajā spēlē četri divpadsmitklasnieki no Bauskas - Armands Rutkovskis (balss, ģitāra), Varis Jātnieks (bass), Jānis Biezais (bungas) un Matīss Kataņenko (taustiņi). Stils - absolūts poproks, kurā, pēc pašu domām, var rast ietekmes avotus no “Maroon 5”. "Sākumā radījām bilžu formāta albumu, kas pieejams tikai vienā eksemplārā, mūsu pašu atmiņām. Tomēr pēdējais pusgads bijis ļoti darbīgs, fokusējāmies uz debijas albuma radīšanu."

PAR. Priekš skolēniem gluži pieņemami, arī instrumentālā meistarība ir uzteicama (it īpaši ģitārists). Radiostacijām varētu ieteikt lirisko dziesmu “Vēlējos”, tā varētu aizķerties klausītāju prātos. Vēl arī “Maza pasaule”, kas liek ieklausīties no teksta viedokļa.

PRET. Grūti pat iedomāties, kas toreiz “Bildēs” tika saklausīts - varbūt humorīgā dziesma “Internets man nelādējas”? Bet varbūt baušķenieki labi nospēlēja kādu pazīstamu hitu kopprojektu koncertā, kurā jaunās grupas uzstājas kopā ar veterāniem jeb jau pazīstamiem mūziķiem? Ne jausmas, bet nākamajās “Bildēs” šīs grupas uzstāšanās brīdis tiks atvēlēts bufetes apmeklējumam - te nav nekā klausāma. “Vai tu vēlies būt ar mani? / Saki “jā” vai “atā”” (dziesma “Ko tu domā par mani?”) un tādā garā - kādas šausmas…

Svarīgākais