Perisa Hiltone tomēr izvairās no cietuma

© Scanpix

Skandalozā augstākās sabiedrības dāma Perisa Hiltone Lasvegasā notikušajā tiesas sēdē atzinusi vainu kokaīna glabāšanā, taču pagaidām tikusi cauri ar vieglu izbīli. Tiesa viņai piespriedusi 2000 dolāru naudas sodu, uzdevusi nostrādāt 200 stundas sabiedriski lietderīgos darbos un piespriedusi gadu ilgu nosacītu sodu.

AP vēsta – ja šā gada laikā P. Hiltone atkal tiks pieķerta ar narkotikām, viņai jārēķinās ar reālu cietumsodu – pat līdz četru gadu ilgu ieslodzījumu. "Mana sprieduma mērķis ir panākt, lai jūs maināt savu uzvedību," 29 gadus vecajai P. Hiltonei sacījis tiesnesis Džo Bonaventure, kuram lietas iztiesāšana neprasīja ilgu laiku, jo P. Hiltone un viņas advokāti bija paspējuši noslēgt vienošanos ar apsūdzību. Lai savai runai piešķirtu lielāku svaru, tiesnesis piebildis: "Varu garantēt, ka Klārka apgabala cietums nav tas pats, kas Waldorf Astoria viesnīca."

P. Hiltone un viņas draugs, Lasvegasas naktsklubu menedžeris Kajs Vaits tika aizturēti 27. augustā Lasvegasā. Patruļas policistam bija šķitis, ka no viņu automašīnas veļas marihuānas dūmi, un viņš licis vadītājam apstāties. P. Hiltone sarunas laikā ar policistiem rakņājusies pa savu rokassomiņu, un likuma sargi tajā pamanījuši nelielu iepakojumu ar baltu pulverīti – vēlāk noskaidrojies, ka P. Hiltones somiņā bija 0,8 grami kokaīna. Slavenība centusies pārliecināt policistus, ka tā nav viņas somiņa, un izpelnījusies vēl vienu apsūdzības punktu par melošanu un policijas darba traucēšanu.

Pirmdien notikušajā tiesas sēdē P. Hiltone savu vainu pilnībā atzinusi un svēti solījusies, ka ar narkotikām viņai vairs nekādas darīšanas nebūs. Pēc sēdes ar žurnālistiem runājis tikai viņas advokāts Deivids Česnofs, kurš pastāstījis, ka viņa klientes sabiedriski lietderīgie darbi izpaudīsies kā darbība dzīvnieku tiesību aizstāvības organizācijās un palīdzēšana bērnu slimnīcām. Advokāts arī uzsvēris, ka, neraugoties uz P. Hiltones statusu, tiesa pret viņu attiekusies "kā pret jebkuru mirstīgo".

Reuters atgādina, ka 2007. gadā P. Hiltonei jau 23 dienas nācās pavadīt ieslodzījumā par automašīnas vadīšanu reibumā. Šogad viņai jau trīs reizes sanākušas problēmas narkotiku dēļ. Pasaules kausa izcīņas futbolā laikā P. Hiltone Dienvidāfrikas Republikā tika aizturēta par marihuānas smēķēšanu, bet pēc mēneša Korsikas muitas darbinieki viņas somiņā atrada nelielu daudzumu kokaīna.

Izklaide

Līdz 6.oktobrim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā ir skatāma "Lielā sēņu izstāde 2024". Šoruden sēņu izstāde pirmoreiz norisināsies, godinot sēņošanas tradīcijas iekļaušanu Nacionālajā nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Izstādē sēnes sakārtotas dažādās grupās - ēdamās, neēdamās, indīgās un aizsargājamās.

Svarīgākais