Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Arstaruslmirus publisko video albuma tituldziesmai

© Publicitātes foto

Iestājoties pavasarim, Arstarulsmirus publiskoja albumu ”Skatu punkti”, kas ir pirmais mūziķa albums no jaunā saturiskā virziena, kas dēvēts par “Vēlējuma dziesmām”. Savukārt vasaras iestāšanās tiek svētīta ar dziesmas “Skatu punkti” oficiālo video.

Albuma tituldziesmā ietverts pamatvēstījums par tiekšanos caur personisko pieredzi un cieņpilnu mijiedarbību ar apkārtējiem dzīves procesu tvert plašāk, pilnīgāk un dziļāk.

Piedziedājuma mantriskā stilistika ir “Vēlējuma dziesmu” saturiskā virziena paraugs, kurā akcents likts uz tādiem ideāliem kā empātija, savstarpējs atbalsts un sadarbība. Šīs vērtības pasvītrotas arī dziesmas noslēguma daļā, paužot uz sadarbību vērstu attieksmi jeb mēģinājuma no reizēm tik automātiskā ieraduma reaģēt ar vārdiem “jā, bet…” pāriet uz savstarpēji papildinošo nostāju ar “jā, un…”.

“Dziesma “Skatu punkti” tika veidota vairāk kā “tautas dziesma”, kas ir domāta, lai varētu sadziedāties kopā ar klausītājiem. Tāpēc domājot par dziesmas vizualizāciju, vēlējāmies izmantot animētu teksta video formātu, lai akcentētu tieši dziesmas tekstus. Un lai tādā veidā palīdzētu klausītājam vieglāk uztvert dziesmas vēstījumu jau ar pirmo reizi,“ stāsta Arstarulsmirus.

Jāatgādina, ka līdz ar albuma “Skatu punkti” izdošanu tika plānoti tā popularizēšanas sērijas koncerti, taču līdz ar visiem Covid-19 pandēmijas notikumiem un liegumiem plānotos koncertus nācās pārcelt uz septembri: plānots, ka tie notiks 6. septembrī Liepājā un 11. septembrī Cēsīs.