Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Eremos "The Glass Mind Of A Recluse"

© Publicitātes foto

Pašmāju smagmetāla grupas “Eremos” albuma sakarā pirmie piedzīvojumi sākas jau brīdī, kad tiek mēģināts uzzināt par šo projektu kaut ko vairāk – informācijas praktiski nav.

Oficiāli tiek vēstīts vien tas, ka šis projekts izveidots 2018. gadā, pieraksta vieta - Rīga, stils - “black metal / blackened doom”. Un viss.

“”Eremos” tev neko nav parādā,” tas jau skan gandrīz vai kā draudi. Painteresējoties pa neoficiāliem kanāliem noskaidrojas, ka “Eremos” ir pazīstamās blekmetāla grupas “Velnezers” ģitārista projekts, kurā viņš visu dara lepnā vientulībā. Arī “Velnezers” nav diez ko publiskas personas - koncertos uzstājas ar grima maskām, bet viņu skatuves vārdi ir Svēte, Eremīts, Rēgs un Brūce... Kādā starptautiskā interneta vietnē beidzot pazib informācija, ka Eremīta vārds civilajā dzīvē ir Dāvis Kovaļš. Fū, tas nebija viegli… “The Glass Mind Of A Recluse” digitālajā vidē parādījās jau 2019. gada novembrī, bet nu interneta vietnē “metalkalve.com” to iespējams pasūtīt arī CD formātā.

PAR. Lai blekmetāls nešķistu vienveidīgs, tam ir jābūt kvalitatīvam, un “Eremos” tāds nenoliedzami ir. Kopumā septiņi iespaidīgi skaņdarbi, no kuriem absolūta šī žanra pērle ir “Echoes Of Malice”, tāpat ar dažādām interesantām niansēm ausīs iekrīt arī “Chronos, Sail Free”. Arī “doom metal” sadaļa ir teicami pārstāvēta, no tās jāizceļ “Lament”. Protams, lielākoties kompozīcijās “black” un “doom” sastopams līdzīgās devās, turklāt šis savienojums padevies ļoti veiksmīgs. Rēcošs vokāls, asas ģitāras, savu pievienoto vērtību piedod arī ritma sekcija - viss kā pie cilvēkiem! Jāpiebilst, ka CD ir ar dziesmu vārdiem - tas ir šī izdevuma papildu bonuss.

PRET. Ne visas kompozīcijas padevušās veiksmīgas, turklāt bieži vien to hronometrāža ir par garu. Piemērs - “A River Of Iron”.